EducaţiePoliticăȘtirile zilei

Marcel Ciolacu, anunț pentru profesori | „Acest lucru trebuie să înceteze”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță că și-a luat angajamentul ca viitorul Guvern să pună în aplicare revendicările dascălilor privind creșterea salariilor din Educație. Viitorul premier a precizat că situația de față, în care sute de mii de elevi trăiesc cu teama că nu își vor da examenele, trebuie să ia sfârșit.

Într-o postare pe Facebook, liderul PSD anunță că viitorul Executiv va pune în aplicare prevederea privind creșterea salariului profesorului debutant/asistentului universitar la nivelul salariului mediu brut pe economie:

Ne aflăm într-un moment în care fiecare zi de întârziere poate afecta viitorul unei generații întregi de copii. Sute de mii de elevi și părinții lor trăiesc în continuare cu teama că nu își vor putea da examenele. Acest lucru trebuie să înceteze.

Mi-am luat astăzi angajamentul alături de liderul PNL, Nicolae Ciucă, că viitorul Guvern va pune în aplicare creșterea salariilor din Educație având ca bază creșterea salariului profesorului debutant/ asistentului universitar la nivelul salariului mediu brut pe economie.

În ședința de Guvern de mâine, acest angajament va fi transpus sub forma unui Memorandum care consfințește decizia acestei guvernări de a pune Educația în centrul politicilor sale publice.”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Anunțul său vine la scurt timp după ce Executivul a transmis că va adopta un memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării de anul viitor:

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a cerut Ministerului Educației și Ministerului Muncii și Solidarității Sociale promovarea la nivelul Guvernului a unui Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării, în urma discuției telefonice purtate cu reprezentanții sindicatelor din sistemul de învățământ.

Memorandumul va fi adoptat în ședința Executivului de mâine, 8 iunie 2023, și va fi publicat în Monitorul Oficial al României, pentru a consolida garanțiile guvernamentale privind prioritizarea Educației în viitoarea grilă de salarizare și utilizarea ca sistem de referință a salariului mediu brut pe economie pentru salariul debutantului/asistentului universitar.
Garanțiile guvernamentale incluse în Memorandum sunt asumate și la nivelul Coaliției de guvernare, ai căror lideri și le-au însușit în cadrul unui Angajament politic.”, se arată în comunicatul Guvernului.

Memorandumul poate fi consultat la acest link: https://www.edu.ro/sites/default/files/Memorandum_crestere_salariala_Educatie.pdf

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button