PoliticăȘtirile zilei

Marcel Ciolacu, apel către membrii Guvernului: „Nu angajații români sunt cei care trebuie pedepsiți!”

Liderul social-democrat intervine în cazul sancțiunilor impuse firmelor rusești.

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, face apel către reprezentanții Guvernului să clarifice situația juridică a firmelor cu acționariat rusesc din România, cărora le-au fost impuse sancțiuni după declanșarea războiului din Ucraina. Șeful Camerei Deputaților cere ca sancțiunile să stopeze doar fluxul banilor către apropiații lui Putin, nu și veniturile a mii de oameni afectați de sancțiuni.

Într-o postare pe Facebook, Marcel Ciolacu vorbește despre necesitatea menținerii sancțiunilor împotriva firmelor rusești, iar asta pentru că „niciun leu, niciun euro nu trebuie să finanțeze războiul lui Putin”.

Sancțiunile internaționale la adresa Rusiei sunt absolut necesare. Tăierea surselor de bani pentru oligarhii lui Putin este obligatorie. Niciun leu, niciun euro nu trebuie să finanțeze războiul lui Putin!Dar nicio țară europeană nu a sancționat angajații companiilor producătoare care au reprezentare în mai multe state, cum sunt, de exemplu, cei 2.500 de angajați români ai TMK Artrom din Slatina, în cazul cărora, de mai bine de două săptămâni, nu s-a găsit nicio soluție! Oamenii nu sunt plătiți, producția stagnează și toate contractele de care depind companii importante din industria românească au ajuns sub un mare semn de întrebare.”
Liderul PSD cere Executivului să lămurească situația unei mari companii din județul Olt, o ordonanță de urgență părând a fi cea mai potrivită soluție în acest caz:
Solicit Guvernului să clarifice legal și rapid situația firmei TMK Artrom din județul Olt. Repet! NU muncitorii români sunt cei care trebuie pedepsiți, ci trebuie stopat eventualul flux de bani către apropiații lui Putin. Pentru #România sunt importanți #românii și locurile de muncă, precum și funcționarea în continuare a #economiei românești!Mai mult, aprobarea unei Ordonanțe de urgență din partea Executivului pentru rezolvarea situației de la TMK ar clarifica și alte cazuri similare.”, a transmis liderul social-democrat prin intermediul paginii sale de Facebook.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button