PoliticăȘtirile zilei

Marcel Ciolacu dă asigurări că pensiile vor crește: „Cel puţin cu indicele de inflaţie, categoric vor fi modificate”

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, dă asigurări că pensiile românilor vor crește, de la 1 ianuarie anul viitor, „cel puţin” cu rata inflaţiei. Invitat la emisiunea „Insider politic”, realizată de Sebastian Zachman, Ciolacu a admis că „mai e mult” până când creşterea economică va fi resimţită şi la nivelul populaţiei, dar că deciziile luate de Guvern în privinţa pachetelor sociale „au fost unele corecte”.

Întrebat dacă de la 1 ianuarie 2023 vor creşte pensiile, preşedintele PSD a răspuns:

Avem o lege. Avem o lege în vigoare. (…) Cel puţin cu indicele de inflaţie, categoric vor fi modificate”. Asta, deși legile referitoare atât la majorarea pensiilor, cât și la majorarea salariilor, au fost și sunt ignorate cu succes de toate cabinetele de până acum.”

Liderul PSD a mai precizat că deciziile luate de Guvern în privinţa pachetelor sociale „au fost unele corecte” şi că ele se văd în creşterea economică.

Mai e mult de făcut ca această creştere să se vadă şi în buzunarele românilor. Va fi o bătălie continuă nu an de an, lună de lună, pentru a face faţă acestor crize. Sunt foarte preocupat ce se întâmplă în zona euro. Cel mai important partener al României este Germania, dacă în Germania se porneşte o recesiune, atunci şi noi vom intra în efectul recesiunii din Germania”, a afirmat Ciolacu.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!