Politică Știrile zilei

Marcel Ciolacu, deputatul care și-a dat demisia pentru a NU beneficia de pensie specială

Readucerea în actualitate a subiectului pensiilor speciale pentru diferitele categorii profesionale a deschis șirul unor noi și zgomotoase contre între membrii societății civile, dar și între politicieni.

În cursul lunii decembrie a anului trecut, Guvernul a decis amânarea cu un an a termenului la care ar fi trebuit să intre în vigoare decizia de acordare a pensiilor speciale pentru aleșii locali.

Întrebat de jurnaliști de modul în care se raportează la acest subiect, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că opoziția s-a poziționat deja în comisiile parlamentare împotriva pensiilor speciale:

„Foarte bine că s-au prorogat.  Nu mă mai întrebați pe mine despre pensiile speciale. Știți bine că sunt unul dintre parlamentarii care și-au dat demisia în ultima zi de mandat ca să nu aibă parte de indemnizație specială. Credeți că sunt atât de ipocrit ca, în ciuda regimului pe care mi l-am asumat pentru propria persoană, să cred despre alții că doresc altceva? Ați văzut votul nostru în comisie, că noi nu dorim pensii speciale.”, a spus liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

În decembrie 2016, președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, a anunțat că va demisiona din Parlament pentru a nu beneficia de pensia specială pe care o încasează toți parlamentarii care încheie un mandat.

Ciolacu și-a depus mandatul chiar în ultima zi a primului său mandat de parlamentar, decizia fiind salutată de majoritatea membrilor social-democrați. Chiar și așa exemplul său a fost urmat de prea puțini parlamentari PSD…

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

1 comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5