PoliticăSocialȘtirile zilei

Marcel Ciolacu, despre LEGEA care va face mai bună viața copiilor din România

Președintele interimar al PSD, deputatul Marcel Ciolacu, a anunțat că a depus un proiect de lege prin care toți copiii românilor vor beneficia de un pachet minimal de servicii. Realizat în parteneriat cu UNICEF, proiectul prevede servicii de protecție, sănătate și educație pentru toți minorii, dar mai ales pentru cei aflați în situație de risc.

[su_box title=”Marcel Ciolacu:” style=”glass” box_color=”#0bc6ce” radius=”10″]Am depus la Senat un proiect de lege prin care toți copiii din România și familiile lor, dar mai ales cei mai vulnerabili, vor avea acces la un Pachet Minimal de Servicii – protecție, sănătate și educație – în comunitățile în care trăiesc. Este un proiect realizat în parteneriat cu UNICEF, care s-a bucurat de sprijinul tuturor partidelor politice din Parlament. Le mulțumesc colegilor mei pentru că au semnat și susțin această inițiativă![/su_box]

Președintele Camerei Deputaților e explicat ce înseamnă acest proiect și cum va schimba în bine viața copiilor. Este vorba despre o conlucrare a tuturor serviciilor de care micuții au nevoie pentru a crește sănătoși în familiile lor, departe de orice formă de violență.

Ciolacu arată că proiectul se va axa pe componenta de prevenție, care este mult mai ieftină și mai benefică pentru familiile din România, dar și pentru societate. Fiecare comunitate va avea un asistent social, un asistent medical și un consilier școlar, care vor face echipă pentru identificarea nevoilor educaționale și sociale ale minorilor.

[su_box title=”Marcel Ciolacu:” style=”glass” box_color=”#0bc6ce” radius=”10″]Concret, această inițiativă va aduce împreună toate serviciile de care copiii au nevoie pentru a crește sănătoși alături de familiile lor și de a se dezvolta feriți de orice formă de violență. În plus, este o schimbare de paradigmă: punem accentul pe serviciile de prevenire care sunt mult mai ieftine și benefice pentru copil și familie, dar și pentru întreaga societate. Astfel, în fiecare comunitate, un asistent social, un asistent medical și un consilier școlar vor lucra împreună pentru a identifica și sprijini copiii și familiile lor.

Acest pachet a fost testat deja de UNICEF, autorități centrale și locale în 45 de comunități urbane și rurale din județul Bacău cu rezultate foarte bune. Toți copiii au acum acte de identitate și sunt înregistrați la medicul de familie, preșcolarii merg la grădiniță, iar abandonul școlar a scăzut semnificativ.[/su_box]

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close