PoliticăȘtirile zilei

Marcel Ciolacu, despre perioada în care liderilor PSD li se „rup telefoanele”

PSD adoptă o altă strategie pentru regenerarea partidului și consolidarea imaginii. Ieri, în cadrul conferinței județene de alegere a președintelui de la Călărași, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, le-a făcut colegilor o serie de recomandări privind atitudinea necesară față de electorat și membri, în această perioadă.

Într-un cadru destins, Ciolacu a stat de vorbă cu membrii PSD Călărași, cărora le-a dat asigurări că nimeni din conducerea centrală nu se va amesteca în treburile interne ale organizației. Pe lângă promisiunile privind lipsa oricărei ingerințe, liderul interimar al PSD a transmis recomandări importante pentru șefii organizațiilor din toată țara:

„Încercaţi să deschideţi uşile oamenilor care au avut un istoric cu acest partid. Oamenii care vin când partidul este în opoziţie, sunt oamenii cei mai valoroşi. Când suntem la putere, ni se rup telefoanele. Nu mai ştie care să vină prima oară la tine să îţi ureze la mulţi ani”, a declarat Ciolacu.

De asemenea, preşedintele PSD a mai spus că îşi doreşte un partid modern, care să funcţioneze după reguli europene.

„Ciprian Badea a fost preşedinte al organizaţiei. Am încercat să avem discuţii cu doamna preşedinte Viorica Dăncilă şi să îi explicăm principiile democraţiei. Trebuie să intrăm să lucrăm, să nu ne mai ferim. Vreau să fim un partid modern, care funcţionează după reguli europene. Nu mai putem fi un partid izolat şi să inventăm reguli în partid de a rămâne tot noi. Nu mai funcționează aşa. Cine crede că poate să îşi aranjeze lucrurile să rămână tot el, nu mai funcționează aşa. Principiile de raportare la cetăţeni şi la Europa sunt cu totul altele.”, a declarat liderul interimar al PSD.

Marcel Ciolacu a subliniat că nu se află în campanie electorală şi că anul viitor ar trebui organizat un Congres ordinar de 10.000 de persoane care să aducă proiecte de anvergură.

„Nu mă aflu aici în campanie electorală. Eu vă spun cum văd viitorul partidului. Trebuie anul viitor să avem Congres ordinar. Se impune de 10.000 de persoane, de 10.000 de persoane vom avea. Sper să se vină şi la acest Congres pe proiecte de anvergură”, a mai declarat Ciolacu.

Ieri, în cadrul Conferinței județene extraordinare a PSD Călărași a fost reconfirmat în funcția de președinte al organizației primarul orașului Lehliu Gară, Iulian Iacomi. În 2016, a fost ales deputat, dar a revenit la primărie în vara anului următor.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close