PoliticăȘtirile zilei

Marcel Ciolacu, despre valorile impuse de UE: „Cred că s-a exagerat un pic”

În cadrul unui discurs susținut, sâmbătă, la Bistriţa Năsăud, cu ocazia Conferinței de alegere a conducerii structurii județene, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre „nevoia ca România să îşi apere valorile” în raport cu Uniunea Europeană, făcând referire la „valori creştine”.

În discursul său, liderul social-democrat a opinat că România ar trebui să își promoveze și conserve valorile naționale, subliniind ideea unei tendințe din partea UE de a impune unele valori în care românii nu se regăsesc:

Cred că s-a exagerat un pic şi s-a încercat şi am resimţit cu toţii şi vedem acum efectul creat de această exagerare şi această impunere unor valori sau aşa-zise valori pe care nu le identificăm în valorile noastre creştine.”, a susținut Marcel Ciolacu, potrivit Hotnews.

Totuși, liderul PSD a precizat că drumul României moderne nu poate fi conceput în afara Uniunii Europene, dar că e loc de mai bine, „după mult mai multe discuţii şi mai puţine impuneri”.

Iată câteva dintre declarațiile președintelui PSD, așa cum au fost ele consemnate de sursa citată:

„Trebuie să ne păzim şi valorile României în ceea ce priveşte Uniunea Europeană. Vorbeam cu domnul Stănescu – categoric, altă cale pentru Europa şi pentru România nu există, decât o Uniune Europeană.

Dar cred că s-a exagerat un pic şi s-a încercat şi am resimţit cu toţii şi vedem acum efectul creat de această exagerare şi această impunere a unor valori sau aşa-zise valori pe care nu le identificăm în valorile noastre creştine”.

„Cred că trebuia să fie cu totul alta calea şi lucrurile ar fi trebuit făcute după mult mai multe discuţii şi mai puţine impuneri.

„Cred că prioritatea Comisiei Europene în acest moment ar fi fost o practică unitară în ceea ce priveşte criza energetică şi prioritatea noastră în acest moment şi în interiorul Guvernului, şi în interiorul coaliţiei este criza energetică.”, a afirmat Marcel Ciolacu, la Bistriţa Năsăud, unde a participat la alegerile pentru preşedinţia filialei judeţene.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button