PoliticăȘtirile zilei

Marcel Ciolacu, după asumarea răspunderii de către PNL: „ABUZ DE DEMOCRAȚIE”

Astăzi, Guvernul și-a angajat răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi. În replică, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că, mâine dimineață, social-democrații vor depune moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban.

Miercuri, Parlamentul s-a reunit în şedinţă comună extraordinară pentru angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. După asumarea din fața Parlamentului, social-democrații au anunțat că vor depune moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban, pe care îl acuză că „a schimbat regulile în timpul jocului”.

Din acest moment parlamentarii au la dispoziție trei zile pentru a depune moțiune de cenzură.

Din punct de vedere legal, Guvernul are dreptul de a-și asuma un proiect în fața Parlamentului, fără a mai fi nevoie de dezbatere. PSD îi acuză însă pe liberali că încalcă Constituția și invocă prevederile Comisiei de la Veneția:

„CCR a arătat clar astăzi că practica Guvernului Orban de angajare a răspunderii pe legi care sunt în dezbatere parlamentară este neconstituțională și antidemocratică. Îi cer public premierului Orban să retragă de îndată proiectul angajării răspunderii pe modificarea legislației electorale!

Dacă Orban nu ar fi laș, ar recunoaște că practica asumărilor este un ABUZ DE DEMOCRAȚIE și și-ar da DEMISIA!, a spus președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button