PoliticăȘtirile zilei

Marcel Ciolacu este noul președinte al PSD!

Marcel Ciolacu este noul președinte interimar al Partidului Social Democrat. Decizia le aparține colegilor din Biroul Permanent al partidului și vine în urma demisiei din funcție a Vioricăi Dăncilă.

În șase ore, Comitetul Executiv al PSD a tranșat problema rezultatelor dezastruoase obținute la alegerile prezidențiale de duminică. După un val de demisii în rândul vicepreședinților partidului, liderii județeni și-au exprimat nemulțumirea față de rezultatul obținut de Viorica Dăncilă. S-a discutat despre o resetare a partidului și, implicit, schimbarea echipei aflate în prezent la conducerea formațiunii.

În cele din urmă, Viorica Dăncilă și-a prezentat demisia, gestul său fiind urmat de președintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici. De menționat că Viorica Dăncilă va face parte din echipa de conducere a PSD, fiind deja votată de colegi în funcția de președinte al Organizației de Femei.

  • Tranziție lentă, fără căderi de capete.

Odată dizolvat Biroul Permanent Național, liderii PSD l-au ales pe Marcel Ciolacu în funcția de președinte interimar al formațiunii. Noul lider a păstrat însă un ton moderat și a militat pentru o conducere colectivă, nu autocefală. Singura condiție pe care a pus-o Ciolacu din postura de președinte a fost aceea ca toți colegii să se implice mai mult în procesul de reformare a partidului.

Tot în cadrul CEX-ului, social-democrații și-au ales noul secretar general, în persoana lui Paul Stănescu.

La finalul CEX-ului, liderii PSD au răspuns întrebărilor jurnaliștilor. Viorica Dăncilă a precizat că nimeni nu a făcut presiuni asupra ei să-și dea demisia. De cealaltă parte, noul președinte, Marcel Ciolacu, a declarat că PSD nu va mai fi condus de un „tătuc”, ci de o echipă.

Din echipa cu un mandat scurt și clar, pregătirea Congresului din februarie, mai fac parte liderii ai organizațiilor câștigătoare la alegerile de duminică și reprezentanții celor opt regiuni de dezvoltare a României.

De asemenea, președintele PSD a mai precizat că, până la Congres, toate localitățile din țară vor organiza alegeri pentru stabilirea noilor președinți și structuri de conducere, de la organizație comunală până la cea județeană.

Vom reveni cu amănunte în ediția de astăzi.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

3 comentarii

  1. Daca nu veti scapa de baroni locali precum acel individ Paul Stanescu , nu ve-ti capata voturi la locale. Cel putin nu pe al meu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close