Politică

Marcel Ciolacu n-ar spune „Nu” unei alianțe cu Pro România

Înțelepciune, diplomație și maturitate politică. Au fost ingredientele care l-au propulsat pe deputatul Marcel Ciolacu în funcția de șef al Camerei Deputaților și în cea de lider al PSD, iar tot ele l-ar putea transforma în unificatorul stângii românești, după o lungă perioadă de declasare.

„Lăsați apele să treacă, lăsați rănile să se închidă”, le-a spus Ciolacu, astăzi, celor prezenți la Convenția Naționale a Pro România, eveniment la care au participat numeroși actuali și foști social-democrați.

Sosit cu întârziere la eveniment, președintele interimar al PSD, a lansat o ofertă de alianță cu oamenii lui Victor Ponta. În replică, Ponta n-a respins varianta, însă a explicat că deciziile vor fi luate în forurile statutare, o poziție asemănătoare având și Marcel Ciolacu.

„Știu că sunt mulți dintre dumneavoastră care nu doresc o alianță cu PSD. Știu și faptul că de la PSD sunt mulți care nu doresc alianță cu Pro România. Vă înțeleg trăirile și vi le respect. Înainte, însă, de a lua o decizie, într-un grup mai mic sau mai mare, să știți că trebuie să ținem cont și de ceea ce doresc românii. Victor Ponta este un om rațional și înțelege situația dificilă în care ne aflăm (…) Înainte de a fi PSD-ist sau de la Pro România, cu toții suntem români (…) Situația este dificilă, dar avem un om, Ludovic Orban, nici nu știu cum să-i spun: demis sau desemnat. Un coleg glumea și mi-a spus că ăsta este demisemnat”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu le-a transmis celor de la Pro România că trebuie să devină raționali și să vadă ceea ce doresc românii.

”Deciziile vă aparțin dumneavoastră, forurilor din Pro România și din PSD. Vă respect deciziile, dar să știți că mizele sunt mult mai mari (…) Nu știu ce decizie veți lua, dar eu sunt decis să ascult de români, să venim cu un proiect ambițios. PSD-ul, ori de câte ori i s-a cântat prohodul, a ieșit mai întărit. Este nevoie de alianțe politice pentru a respecta interesul românilor și interesul național, realul interes de a scăpa odată de această dreaptă iresponsabilă. Lăsați apele să treacă, lăsați rănile să se închidă”, a mai precizat Ciolacu.

Victor Ponta nu a respins oferta, însă a ținut să precizeze că la alegerile locale și parlamentare, PSD va fi lovit de valul de sancțiuni din partea populației pentru ceea ce s-a întâmplat în epoca Dragnea.

”Avem experiențe comune, ne-am mai dat afară, ne-am mai certat, dar cu toții suntem conștienți că România nu merge bine (…) Cu toții suntem conștienți că există un val de sanționare a fostei puteri, a tot ceea ce s-a întâmplat la PSD (…) Putem să mergem separat sau putem să mergem împreună să construim o alternativă puternică pentru anul 2024. Deciziile în acest sens vor fi luate în forurile statutare”, a mai spus Ponta.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: