Politică Știrile zilei

Marcel Ciolacu: „Nu candidez pentru nicio funcție în PSD”

Joia trecută a avut loc conferința extraordinară a organizației PSD Buzău, în urma căreia au fost desemnați cei 140 de delegați ce vor participa la congresul de pe 29 iunie, de la București. La finalul întâlnirii, liderul PSD Buzău a susținut o conferință de presă alături de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, și de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Punctele de pe ordinea de zi a ședinței au fost tranșate în cele aproximativ 90 de minute ale întâlnirii, social-democrații prezenți demonstrând, ca de obicei, unitate și consens în ceea ce privește deciziile partidului. O serie de declarații surpriză au fost făcute însă de către liderul social-democrat Marcel Ciolacu, cel care, deși a fost ales președintele Camerei Deputaților, a decis să nu țintească nicio funcție în partid.

Declarațiile președintelui Camerei s-au menținut într-o linie a modestie și echilibrului, într-un moment în care statutul i-ar fi permis oricărui lider de talia sa să acceadă către vârful formațiunii politice. Președintele PSD Buzău a declarat însă că partidul are nevoie de o altă abordare.

„Poate că ați aflat deja din presa națională că nu voi candida la nici funcție în partid. (…) Consider că, în acest moment, PSD are nevoie  de altceva. Nu sunt eu lumina partidului.”

Liderul PSD Buzău nu s-a ferit să admită faptul că partidul său a greșit la ultimele runde de alegeri, dar că lucrurile pot fi îndreptate prin schimbarea strategiei și prin propunerea unor alte teme publice.

„Am rămas un pic prizonieri ai organizării.”, a precizat liderul Camerei Deputaților, referindu-se la organizarea alegerilor în diaspora, acolo unde s-a stat la coadă pentru a se vota. Deputatul Ciolacu a arătat că ambasadele nu au fost create pentru a deveni secții de votare și că, în străinătate, secțiile se pot amenaja și în alte spații.

Liderul social-democrat buzoian a mai arătat că PSD a greșit atunci când a schimbat guvernul Grindeanu, greșeala fiind repetată în 2018, odată cu schimbarea celui de-al doilea guvern, condus de Mihai Tudose.

Pe data de 29 iunie 2019, social-democrații vor merge la București pentru a alege președintele partidului. Până acum, cel mai vehiculat nume să preia funcția deținută de Liviu Dragnea este cel al premierului Viorica Dăncilă. Întrebat cum vor vota cei 140 de delegați buzoieni, liderul Marcel Ciolacu a declarat că aceștia nu vor avea un mandat stabilit de acasă, urmând să voteze candidatul pe care îl consideră cel mai potrivit.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5