PoliticăȘtirile zilei

Marcel Ciolacu pleacă la Berlin. Anunț important despre Schengen

În perioada 13-15 octombrie, președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, va participa la Congresul Socialiștilor Europeni (PES Congress) de la Berlin, în cadrul căruia social-democrații europeni vor vota o rezoluție pentru susținerea fermă a aderării României la spațiul Schengen.

Potrivit liderului PSD, rezoluția transmite un puternic mesaj de solidaritate a familiei social-democrate europene cu românii.

Solidaritatea nu se proclamă, ci se realizează. Toate partidele de stânga din Europa susțin pe deplin aderarea țării noastre la spațiul Schengen, iar rezoluția care va fi adoptată în cadrul Congresului PES de la Berlin este o dovadă extrem de concretă în acest sens”,  a declarat Marcel Ciolacu.

În cadrul evenimentului, președintele PSD va avea mai multe întâlniri bilaterale cu înalți oficiali social-democrați europeni, printre care: cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, prim-ministrul Finlandei, Sanna Marin, prim-ministrul Suediei, Magdalena Andersson, prim-ministrul Portugaliei, António Costa, prim-ministrul Republicii Malta, Robert Abela, Comisarul European pentru Afaceri Interne, Yiva Johansson sau ministrul federal al Muncii și al Afacerilor Sociale din Germania, Hubertus Heil.

De asemenea, președintele PSD va avea discuții cu liderul grupului S&D din Parlamentul European, Iratxe García Pérez, dar și cu fostul premier suedez Stefan Löfven, candidat la președinția PES.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

4 Comments

 1. Impresionant!
  Insa am o intrebare: in ce limba va vorbi dl Ciolacu cu toate somitatile? Nu ma refer la cuvantarile oficiale, ca acelea sunt traduse in casca, ci la cele informale, de pe holuri. Se stie ca la asemenea reuniuni conteaza discutiile „intre patru ochi”, dar asta inseamna inca ceva – acolo nu exista traducator.
  Sa vezi febra musculara la intoarcere!…

 2. Prim-ministrul Olandei a spus-o, intr-un mod foarte elegant, ca „nu vrea muschii lui” sa intram noi in Schengen.

  Ma gandesc ca acum e momentul potrivit ca, daca ar avea sange-n instalatie, Marcelino sa le spuna alora, asa cum poate el, ca „neaderarea Romaniei la spatiul Schengen ar genera nu doar un val de opinii anti-europene in randul romanilor dar, simultan, un exces de zel al vamesilor si politistilor de frontiera romani, exces de zel care ar putea genera INTARZIERI MAJORE (unele de cateva luni, chiar) ale camioanelor si trenurilor cu cereale din Ucraina”. Si, in acelasi context, ca Romania nu va renunta niciodata la portul Constanta in favoarea vreunui stat portocaliu si zburator pentru a fi acceptata in Schengen.

  Sau putem continua sa fim prostii Europei, colonia de mana a 4-a, „toaleta din curte a Europei”, asa cum tot suntem de 30 si ceva de ani.

  Off-topic : cum ar fi o campania majora in presa din Romania pentru un boicot generalizat asupra produselor olandeze? Nu de alta dar putem manca legume de plastic si din Turcia, nu neaparat din Olanda. Iar banci sunt cat lumea, nu trebuie sa ne tinem banii in banci olandeze AMENDATE PENTRU SPALARE DE BANI (750 de milioane de euro). Asta asa, ca tot vorbesc fumatorii astia despre coruptie si alte bazaconii de genul asta.

 3. Spatiul Shengen presupune lipsa verificarii vamale dintre statele membre. Adica va dispare acea minima verificare de la vama cu Ungaria, ca-n rest suntem invecinati numai cu state non-shengen. Asa, si?!? O harneala pentru fraieri, sa para ca ei se zbat si noi d-aia ii votam, ca ei sa se zbata pentru ca sa d-aia.
  Ciolacu al nostru a mers acolo ca sa faca combinatii, scuzati politica, pentru inutilitatea – raportata la probleme stringente ale poporului actual – mentionata anterior. Mai schimba si el buda, ca-n rest ar fi o minune dumnezeiasca sa priceapa si el ce cauta el acolo. Cum bine zice si antecomentatorul, vine cu febra la labe de-l cearta doamna acasa, crezandu-l in stare de altele.

 4. CIOLACU A INFIINTAT DRDP BUZAU, UNDE SI-A NUMIT TOATE RUDELE IN POSTURI DE DIRECTORI SI FEL DE FEL DE SEFII, DAR CONTRACTELE AFERENTE LUCRARILOR DE LA SECTIILE BUZOIENE, SUNT DERULATE TOT LA DRDP IASI, DRDP CONSTANTA SI POATE DRDP BUCURESTI…DRDP BUZAU, NU ANGAJEAZA SI OAMENI CARE SA LUCREZE LA CONTRACTE, ADICA PERSOANE CU PREGATIRE TEHNICA, IN AFARA DE ECONOMISTE SI JURISTE, FRECATOARE DE MENTA SI NEAMURI CIOLACIENE!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button