PoliticăȘtirile zilei

Marcel Ciolacu: „PSD nu mai poate fi condus de un singur om, de un tătuc!”

Proaspăt ales președinte interimar al PSD, Marcel Ciolacu a dat semnalul schimbării în partid. Nu forma, ci fondul îl vrea schimbat liderul Camerei Deputaților, care nu s-a sfiit să recunoască, în două rânduri, că partidul a făcut „multiple greșeli”.

Începând de azi-noapte, al PSD s-a putut observa o schimbare de paradigmă atât în ceea ce privește comunicarea, cât și organizarea internă. Ciolacu nu mai vrea o conducere monocefală, ci un comitet de coordonare și organizare a congresului din februarie.

 • Există PSD și după 24 noiembrie.

Astăzi, liderul PSD a făcut o serie de declarații referitoare la direcția pe care o va urma partidul în viitoarele luni. Ulterior, într-o postare pe Facebook, Ciolacu a făcut o sinteză a ultimelor zile, în care atenția tuturor a fost îndreptată către PSD.

Iată câteva dintre ideile trasate de noul lider social-democrat:

 • În Comitetul Executiv Național al PSD am luat împreună decizii ca un partid responsabil care a acționat cu rațiune și maturitate într-un moment dificil.
 • După mult timp, toate părerile au fost ascultate și toți am înțeles că este mai important să punem interesul partidului pe primul loc.

 • Aveam nevoie de o schimbare, care să arate votanților noștri și tuturor românilor că am înțeles ceva din ce ne-au transmis. Miza este enormă: PSD trebuie să pregătească temeinic alegerile locale și parlamentare!
 • Apreciez enorm gestul doamnei Viorica Dăncilă și cred că faptul că a rămas alături de conducerea PSD prin preluarea organizației de femei demonstrează că este un om 100% dedicat acestui partid. Sunt convins că experiența sa va reprezenta un câștig pe viitor.Pe de altă parte, la propunerea colegilor mi-am asumat împreună cu un colectiv de conducere un mandat interimar limitat care să asigure o tranziție echilibrată până la organizarea Congresului din februarie în care să fie aleasă o nouă conducere statutară. PSD nu mai avea nevoie de noi scandaluri interne și cred că aceasta a fost cea mai bună soluție!PSD nu mai poate fi condus de un singur om, de un tătuc!
  PSD are nevoie de o conducere în care toată lumea să fie ascultată, care să aibă o comunicare foarte bună cu teritoriul, care respectă statutul și care respectă structurile statutare.

  Am ținut foarte mult ca în această conducere colectivă să fie promovați oamenii care au obținut scoruri foarte bune în alegeri. Sunt colegi care au muncit foarte mult și au câștigat în județele lor. De asemenea, am propus să avem vicepreședinți pentru fiecare regiune, astfel încât să asigurăm o reprezentare echilibrată la nivelul întregii țări.

  Meritocrația trebuie să se întoarcă în PSD și îmi doresc ca în perioada următoare să fie promovați cât mai mulți oameni care au performat în viața publică și profesională.

  Adversarul PSD nu este în interior, ci în exterior. Mă bucur că toată lumea a înțeles acest lucru. Trebuie să ne asumăm rolul de principal partid de opoziție! Cu fermitate și determinare!

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close