PoliticăȘtirile zilei

Marcel Ciolacu, REACȚIE după declarațiile președintelui Iohannis

Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, îi răspunde președintelui Klaus Iohannis, care a făcut, recent, o serie de declarații referitoare la desemnarea viitorului premier.

  • Cum a început totul?

Invitat la emisiunea Subiectiv, difuzată de Antena 3, duminică seară, Marcel Ciolacu s-a referit la relația pe care o are cu șeful statului, mulțumindu-se să spună că a tratat cu respect instituția prezidențială, dar că ultimii ani pot fi considerați pierduți, din cauza unor ”ranchiune și discuții politice și a unor decizii luate în acel moment”.

Potrivit G4Media, întrebat cum comentează declarațiile liderului PSD, șeful statului a declarat:

Câteodată unii politicieni merg la televizor şi îi ia gura pe dinainte ca să zic aşa, dar nu cred că cineva a uitat sau nu a înţeles că această coaliţie a apărut dintre nevoie. Ţara trebuie să fie guvernabilă şi ţara trebuie să aibă un guvern stabil în aceste vremuri tulburi şi atunci trebuie să avem puterea interioară să trecem cu mai mult sau mai puţină lejeritate peste anumite declaraţii mărunte şi să vedem care este în realitate interesul României. (…) Și atunci când coaliţia va decide să facă o schimbare de guvern, se vor prezenta toate părţile interesate, îmi vor prezenta punctele de vedere şi în conformitate cu Constituţia voi lua atunci decizia care mi se va părea cea mai bună pentru România”, a spus președintele Klaus Iohannis, conform G4Media.

Declarațiile șefului statului nu au rămas fără răspuns din partea liderului PSD, care a precizat că desemnarea premierului la rotativa din luna mai este atributul președintelui. Ciolacu a reamintit însă faptul că soarta coaliției de guvernare va depinde de decizia din luna mai.

Desemnarea premierului aparține în mod exclusiv președintelui, potrivit Constituției. Acest lucru l-am spus întotdeauna. Însă, de această decizie depinde dacă stabilitatea asigurată de PSD actului de guvernare va continua și ne vom atinge obiectivele sociale și economice sau România va fi aruncată din nou în haosul de dreapta.

Românii și firmele românești așteaptă soluții pentru a trece mai ușor peste criză! Românii nu cred că ar ierta plimbatul unora cu chibriturile și sticla de benzină pe lângă guvernare. Nu putem fi pompieri la nesfârșit! E timpul să ne concentrăm doar pe construit politici publice pentru îmbunătățirea nivelului de trai al românilor!

În privința discuțiilor din spațiul public despre anumite companii care nu plătesc taxa de solidaritate, răspunsul Comisiei Europene este cât se poate de clar: Regulamentul a fost transpus corect și fără nici o modificare! Negociatorul din partea României a fost ministrul Energiei, care pe tot parcursul negocierii Regulamentului nu a cerut niciun punct de vedere Ministerului Finanțelor. Ministerul Finanțelor a pus în aplicare ceea ce a negociat Ministerul Energiei, ba, mai mult, a cerut avizul acestei instituții pe OUG care implementa taxa de solidaritate!”, a scris președintele PSD pe Facebook.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 Comments

  1. Fără să uit de salutul Bellami ori congresul din 39 de la MSG, Ciolacu mi se pare nătângul cel mai puțin nociv pentru noi, că nu pot numi pe niciunul ”binele” mai bun pentru noi, vreodată, după ce ne-au aliniat altora precum chiloții la uscat în balcoanele care nu se văd de la nivelul pietonal, așa cum zice Toma că e legal, probabil dacă măsori 142 cm pe vârfuri. Totuși, să stăm liniștiți, sper să nu valorăm nici cât o bombă atomică tactică, la momentul ”ăla”! Mai adaug că pun pe seama frânei PSD din coaliție faptul că nu suntem, ca nație, pe primele pagini ale agențiilor internaționale de știri cu ajutor militar important spre Ucraina, că dilăii de dreapta, și exhibiționiști cum îi știm deja, le duceau personal măciucile automate românești, călare și urlând, că de ce mai faci dacă nu te știe lumea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button