Politică

Marcel Ciolacu, REACȚIE promptă la proiectul autonomiei: „PSD va vota împotrivă!”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a luat poziție față de acuzațiile apărute în ultimele ore pe rețelele sociale, potrivit cărora Parlamentul ar fi adoptat tacit proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc: „PSD nu susține acest proiect de lege și va vota împotrivă”, a ținut să transmită liderul social-democrat.

Mai mult, președintele Camerei Deputaților aruncă vina în curtea PNL, pe care îl acuză că „mimează naționalismul” și că a tergiversat reunirea Parlamentului pentru adoptarea unor măsuri vitale:

PSD NU susține legea privind autonomia Ținutului Secuiesc! PSD va vota împotriva acestui proiect de lege și îl va respinge URGENT la Senat, care e cameră decizională.

De altfel, PSD a votat împotrivă și în comisiile de specialitate din Camera Deputaților. Acest proiect are NUMAI rapoarte de respingere și avize NEGATIVE. Acest proiect a fost introdus pe ordinea de zi cu raport de RESPINGERE.

Mai mult, GUVERNUL a dat răspuns și a trimis PUNCT DE VEDERE după mai bine de două luni de când i-a fost solicitat, după ce se împlinise deja termenul de adoptare tacită! Mai mult, Comisia pentru Administrație condusă de PNL a avut nevoie de 3 săptămâni ca să dea un raport pentru această lege. Mai mult, Biroul Permanent al Camerei a atenționat Comisia de Administrație printr-o adresă că se împlinește termenul de adoptare tacită și că trebuie să facă ceva.

Deși reprezentanții PNL mimează acum naționalismul, chiar ei sunt vinovați pentru neîntrunirea la timp a plenului care să respingă această lege. Pentru că au venit infectați în Parlament și nu am putut ține ședințe fix în perioada în care s-a împlinit termenul de adoptare tacită pentru această lege.”, a transmis liderul PSD.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. Dle Ciolacu, acum degeaba dati inapoi: dvs conduceti Camera Deputatilor, iar proiectul A TRECUT, indiferent cum, de Camera. Nu are rost sa va mai eschivati, este jocul si influenta dvs.
    Eu am o rugaminte, ca vad ca puteti: acordati autonomie Cartierului Dorobanti, din Buzau, fata de guvernarea dlui Toma. Hai, ca puteti… ne ajutati?…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button