Politică Știrile zilei

Deputatul Marcel Ciolacu: „Trebuie să trecem la ACȚIUNE!”

Adoptarea de către Parlament a moțiunii de cenzură împotriva guvernului Dăncilă a provocat reacții imediate din partea liderilor politici ai momentului. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a preferat o poziție echilibrată, dând un mesaj de regrupare și de trecere la acțiune.

Ieri, guvernul Dăncilă a fost demis cu votul a 238 dintre parlamentari. A fost bucurie în tabăra opoziției, parlamentarii anti-PSD serbând victoria prin declarații optimiste privind viitoarea guvernare.

De cealaltă parte, social-democrații și-au asumat înfrângerea, însă au preferat să evite lamentațiile și efectuarea de analize post-eșec. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și-a îndemnat colegii să înceapă munca pentru reconstrucția partidului, nu înainte de a lansa câteva săgeți către parlamentarii PSD care au trădat, votând moțiunea de cenzură:

„Cu largul sprijin al foștilor noștri colegi de la PSD care au preferat să se asocieze cu Băsescu, Orban și Barna, moțiunea de cenzură a trecut. Aștept ca președintele României, Klaus Iohannis, să desemneze cât mai repede un premier care să vină cu un nou guvern în Parlament și vom vedea atunci dacă vor exista suficiente voturi pentru a trece.

Pentru PSD trebuie să urmeze o perioadă de reformă internă, care să ne permită să câștigăm viitoarele alegeri locale și parlamentare. Nu cred că mai este momentul pentru analize, sondaje și alte trageri de timp. Trebuie să trecem la ACȚIUNE!”, a scris deputatul PSD pe Facebook.

Astăzi, la Palatul Cotroceni au loc consultări cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou executiv. Fiind limpede că președintele Klaus Iohannis va dori să își numească propriul guvern, PSD a decis să nu se prezinte la consultări.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5