Știrile zilei

Marcel Ciolacu, un nou mesaj pentru „băieții deștepți din energie” | Anunț despre prețurile din această iarnă

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, pare hotărât să pună capăt erei „băieților deștepți din energie” și anunță un plan clar de susținere a românilor, pe fondul creșterii prețurilor la gaze și energie electrică.

Într-o postare pe Facebook, liderul social-democrat anunță că PSD va continua să îi susțină pe cetățenii români și pe agenții economici care produc în România, prin plafonarea prețurilor la energie. Astfel, în scurt timp, Executivul ar urma să adopte soluții care „să pună capăt lăcomiei noilor băieți deștepți din energie” și, totodată, să-i ajute pe români să treacă peste perioada dificilă a iernii:

PSD îi va proteja atât pe români, cât și companiile care produc în România pentru a rezista șocurilor produse de criza energetică!

În urma insistenței noastre, Guvernul va adopta rapid soluțiile corecte care să apere populația și economia pe timpul iernii și să pună capăt lăcomiei noilor băieți deștepți din energie. PSD a insistat ca cetățenii să plătească în continuare, în această iarnă, prețuri plafonate la energie și gaze. La fel școlile, spitalele, căminele de copii și de bătrâni și alte instituții publice cu un rol social major.

Așa cum au anunțat, astăzi, colegii mei Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, IMM-urile și firmele din industria alimentară sunt pentru noi o prioritate strategică, de aceea consumul acestora trebuie compensat în proporție de 85%. Este singura soluție pentru a ne putea susține economia, locurile de muncă și necesarul de hrană al țării!”, a scris președintele PSD pe Facebook.

Totodată, liderul social-democrat anunță că a insistat ca, în noua ordonanță de urgență, toți actorii din energie să plătească o taxă de solidaritate:

Totodată, PSD se bate ca în noua ordonanță de urgență toți actorii din energie – producători, traderi, distribuitori, furnizori să plătească o contribuție de solidaritate, calculată ca procent din ceea ce depășește prețul de referință, plus o marjă decentă de profit.

Este esențial să înțelegem că energia este principala sursă a inflației și că situația de criză nu se va rezolva în câteva luni. De aceea, pe lângă aceste decizi urgente, avem nevoie și de o soluție pe un termen mai lung, iar PSD va lupta în continuare pentru reglementarea pieței energetice pentru cel puțin doi ani.

Mâine, ministrul Muncii, Marius Budăi, va prezenta în detaliu măsurile noastre sociale pentru a susține salariații și pensionarii țării. Fiindcă aceasta a fost și rămâne principala preocupare a PSD: să cautăm cele mai bune soluții de #Sprijin pentru România!”, a mai precizat liderul social-democraților.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Un comentariu

  1. Baietilor destepti ar trebui sa li se ia obiectul muncii, conficate averile nemeritate si dusi unde le e locul! Taxa de solidaritate,la cat au crescut preturile, lasa loc de o marja de profit considerabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!