PoliticăȘtirile zilei

Marcel Ciolacu vrea un Plan Național pentru promovarea activității fizice

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, susține inițiativa organizației Aspen România de a crește orele de activitate fizică pentru tinerele generații. Deputatul buzoian s-a arătat dispus să contribuie la implementarea unui Plan Național pentru promovarea activității fizice, al cărui obiectiv principal să fie orientarea cât mai multor copii către sportul de masă.

Prezent la summit-ul „Joacă pentru viață”, organizat săptămâna trecută de Institutul Aspen la Palatul Parlamentului, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și-a exprimat întreaga susținere pentru promovarea unui set de politici care să aibă efecte la nivelul fiecărei familii din România.

Concret, este vorba despre transferul de interes din zona gadgeturilor și a preocupărilor sedentare către domeniul sportului și al mișcării. Cu sprijinul Camerei Deputaților și al Ministerului Tineretului și Sportului, Aspen Institute vrea ca tinerii să redescopere plăcerea sportului, punând astfel bazele unei generații puternice și sănătoase.

În mesajul său, deputatul Marcel Ciolacu vorbește despre generații întregi care au crescut cu cheia la gât, dar care știu că sportul era pe atunci una dintre cele mai bune distracții și printre puținele pe care le aveau la îndemână:

„Între timp, lumea și societatea s-au schimbat și s-a ajuns ca, de multe ori, singura mișcare pe care copiii o fac într-o zi să fie până la mașina cu care părinții îi duc la școală sau până la autobuz.

Fotbalul în curtea școlii sau mersul cu bicicleta au fost înlocuite de scaunul de la afterschool, sau cu ore întregi petrecute pe tabletă, calculator sau în fața televizorului.
Rezultatele nefaste ale sedentarismului început la vârste fragede pot fi confirmate de orice pediatru: hipertensiune arterială, colesterol ridicat și chiar diabet. Toate sunt boli specifice adulților, dar cu care copiii noștri se confuntă în prezent.

Acesta este motivul pentru care am decis să mă alătur inițiativei Aspen România de a crește orele de activitate fizică pentru tinerele generații. ”Joacă pentru viață” este un program care poate schimba în bine lucrurile și să inspire cât mai mulți copii să se alăture sportului de masă.

Susțin din toată inima adoptarea unui Plan Național pentru promovarea activității fizice, care să însemne un set de politici publice serioase care să aibă efecte la nivelul fiecărei familii din România. Și care trebuie să depășească sfera luptelor politice tradiționale între stânga și dreapta.

A fost o plăcere să fiu astăzi alături de Mircea Geoană și de marii noștri campioni Mihai Covaliu, Gabriela Szabo sau Alin Petrache pentru a susține împreună acest demers. Educația te face un om mai bun și mai tolerant, la fel cum sportul te face un adult mai puternic și mai sănătos!”, a scris președintele Camerei Deputaților pe Facebook.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close