Știrile zilei

Marea dezvoltare a Buzăului întârzie. De ce bate proiectul pasul pe loc

Un proiect cu finanțare de 18,3 milioane de euro este în pericol după ce o firmă a blocat licitația de atribuire a lucrărilor.

Mult așteptatul proiect de modernizare a infrastructurii din Buzău, ce ar urma să cuprindă reabilitarea arterelor Unirii, Transilvaniei și Aleea Industriei, bate pasul pe loc. Motivulfirma de construcții clasată pe locul doi la licitația privind atribuirea contractului a depus o contestație.

În cadrul proiectului cu finanțare europeană, lucrările de la cele trei mari străzi ale orașului ar trebui să înceapă în această primăvară. Este însă de așteptat ca termenul să nu poată fi respectat, din cauza contestației formulate de unul dintre pierzători.

Și cum legea achizițiilor publice din România mai mult încurcă decât ajută, buzoienii trebuie acum să aștepte luni bune până când se va dovedi dacă nemulțumirea contestatarului este sau nu justificată.

  • A riscat un milion de lei.

Firma care a contestat rezultatul licitației a fost obligată să depună garanție peste un milion de lei. În cazul în care contestația sa va fi respinsă, firma va pierde banii; dacă însă va câștiga, firma contestatară va prelua contractul și va demara lucrările la cele trei artere ale municipiului Buzău.

Contractul prin care cele trei mari străzi ale orașului Buzău vor fi modernizate cu fonduri europene a fost semnat în data de 10 iunie 2020. Valoarea totală a proiectului de modernizare a celor trei artere este de 18,3 milioane de euro, Primăria Buzău urmând să contribuie la proiect cu un procent de 2 la sută din valoarea totală a investiției.

Contractul prevede reabilitarea infrastructurii rutiere, inclusiv realizarea de benzi dedicate transportului public, amenajarea de piste pentru bicicliști și reabilitarea trotuarelor, pe coridoarele deservite de transportul public în municipiul Buzău. Bulevardul Unirii va fi asfaltat complet, iar pe mijlocul său se va amenaja o bandă specială destinată circulației autobuzelor electrice.

loading...

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button