EducaţiePolitică

Marius Vlăsceanu, tânărul care vrea să înnoiască viața culturală buzoiană

E buzoian, are 28 de ani și multă, multă voință. Se numește Marius Vlăsceanu și, deși a absolvit Marketing și Afaceri Economice, e mai preocupat de științele umaniste și de latura culturală a societății, decât de cifre.10154006_1416154808652126_8970391400961479999_n

 

Din dorința de a pune umărul la promovarea valorilor tradiționale buzoiene, tânărul s-a implicat și în politică, fiind de puțin timp membru al PNȚCD.
De curând, Marius Vlăsceanu a înființat Departamentul Cultural PNȚCD Buzău, organism ce are ca scop, printre altele, promovarea culturii și a valorilor tradiționale românești, inițierea de proiecte culturale și, mai ales, descoperirea de noi talente buzoiene în poezie, muzică, artă plastică.
Apelurile lui Marius le întâlnești la tot pasul pe rețelele de socializare și în afara lor:
„Vă așeptăm să creăm o nouă elită culturală buzoiană cu tineri aflați la început de drum în poezie, proză, pictură, muzică..”
  • Amorul artei, mai presus de politică.

Marius Vlăsceanu spune că nu a asociat niciodată afinitățile lui artisice cu interesul pentru politică. De altfel, scriitorul Vlăsceanu încearcă să separe activitatea literară de cea politică: „Imi place să mă implic și în politica buzoiană, însă Departamentul Cultural nu are nicio legătură cu zona politicului. De acesta din urmă se ocupă colegii mei, în timp ce eu, ca președinte al departamentului, încerc să creez un grup de tineri pasionați de 10170712_1416356725298601_2440162892997881096_nartă”.

  • Centenarul „Corneliu Coposu”, proba de foc a tânărului scriitor.

Pe 20 mai, nou-înființatul departament cultural își va semna „certificatul de botez” în cadrul unui eveniment important pentru țărăniștii creștini democrați. Este vorba despre centenarul „Corneliu Coposu”, moment în care Marius Vlăsceanu va arăta colegilor rezultatul activității culturale a departamentului pe care îl conduce: „Vom invita câțiva tineri talentați, care își vor prezenta creațiile și vom avea și un moment artistic deosebit, unde am invitat o cunoscută interpretă de muzică de la noi. Și pentru ca surpriza să fie mai mare, n-o să spun numele cântăreței, ci vă invit pe toți să luați parte șa acest eveniment”, a conchis tânărul.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close