ARTICOLUL ZILEI

Mărturia sfâșietoare a pompierului care a ajuns primul la locul accidentului: „Te rog, Doamne, dă-mi putere să îi ajut!”

Când un accident rutier se produce pe drumurile publice, participanții la trafic sunt, de regulă, cei care intervin primii pentru acordarea primului ajutor. Cei mai mulți dintre ei nu au o pregătire specială pentru a face acest lucru, însă, în astfel de situații, instinctul de a salva ține loc de orice calificare profesională.

Sunt însă situații în care martorii unui accident sunt chiar medici sau salvatori de la ISU, obișnuiți, din păcate, cu astfel de tragedii. Plutonierul Rareș Olteanu (foto) de la Stația de Pompieri Țăndărei este unul dintre ei. Ziua de luni, una neagră pentru salvatorii de la ISU Ialomița, a fost cea în care plutonierul Olteanu a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a salva victimele unui cumplit accident rutier. Chiar și așa, neatenția a răpit două vieți.

Buzoianca Iulia Papazissu (23 de ani), și-a pierdut viața în tragedia de la Movila.

Mărturia lui Rareș Olteanu apare într-o postare a ISU Ialomița, ce redă dialogul dintre acesta și colegii săi, mai întâi din dispecerat, apoi de la locul intervenției:

– 112, ce urgență aveți?
– Sunt plutonier adjutant Olteanu Rareș de la Stația de Pompieri Țăndărei! În fața mea s-a produs un accident rutier! Vă rog să mă transferați la pompieri!
– Colegii dumneavoastră sunt pe fir. Unde s-a întâmplat?
– Sunt pe drumul către Țăndărei, acum am ieșit din Movila. Sunt 2 autoturisme implicate. Vă rog să rămâneți în telefon până fac evaluarea victimelor. Mai am puțin până la ei.
„Sper să fie toți în viață. Ajută-i, Doamne… „
– Sunt 4 persoane implicate, 2 bărbați și 2 femei. Trimiteți descarcerarea, ambele femei sunt încarcerate! Cele 2 victime sunt în stop cardio-respirator! Vă rog să vă grăbiți!
– Colegii dumneavoastră sunt pe drum!
– Domnule, mă auziți? Vreau să vă ajut. Ați avut un accident! Nu vă mișcați! Salvatorii sunt pe drum!
„Dacă aș putea doar să o scot dintre fiare! Te rog, Doamne, dă-mi putere să îi ajut!”
Când au ajuns ajutoarele, Rareș era cu ochii în lacrimi.
– Nu am putut să le salvez! S-au ciocnit chiar pe partea lor.
– Rareș, ai făcut tot ce ți-a stat în putință! Tu i-ai bandajat pe șoferi?
– Da, dar pe ele nu le-am mai putut ajuta!
Colegul nostru, Rareș, este șef de tură la Țăndărei, are peste 10 ani vechime ca paramedic SMURD și multe misiuni de descarcerare. Cu toate acestea, sunt situații în care victimele accidentelor rutiere nu mai pot fi salvate.
Respectați viața. Aveți grijă în trafic.” se arată în postarea ISU Ialomița.

Despre tragedia în care zborul Iuliei s-a frânt brusc, la numai 23 de ani, Reporter Buzoian a scris aici și aici.

Toți cei care au cunoscut-o și vor să își ia rămas-bun o pot face începând de astăzi, de la ora 18.00, atunci când sicriul cu trupul neînsuflețit al tinerei va fi adus acasă, în satul Valea Părului din comuna Beceni. Ea va fi condusă pe ultimul drum în satul natal, iar înmormântarea va avea loc vineri, la ora 11.00.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: