Știrile zilei

Mărturie, cu ochii în lacrimi: „Au fost mai mulți!”

Deși există voci care încearcă să acrediteze ideea că moartea Valentinei au fost un accident, rezultat al unui „joc nevinovat” cu focul, tragedia de pe bulevard este un eveniment cât se poate de real, iar consecințele sale nu ar trebui minimizate. La acest moment există oameni care încă trăiesc intens coșmarul incendierii bietei copile, iar ducerea sa în derizoriu sau aruncarea în uitare ar fi o altă „crimă” la adresa memoriei Valentinei.

Cumva, dorința publicului ca legea să îi pedepsească și pe alți complici e o reacție la durere sau consecința comunicării destul de rezervate a anchetarorilor. Indiferent care ar fi motivul, în aceste momente este nevoie de echilibru și de discernământ, iar zvonistica ar trebui să-i cedeze locul comunicării instituționale.

Oamenii cer pedepse aspre și pentru alți tineri care s-ar fi aflat în locuința Valentinei în fatidica noapte de vineri spre sâmbătă. Elocventă în acest sens este declarația uneia dintre vecinele Valentinei, pe care incendiul de la etajul nouă a fost la un pas să o transforme în cenușă.

Declarația sa, fie ea și într-un moment cu o încărcătură afectivă deosebită, nu are cum să nu te sensibilizeze sau să nu-ți trezească suspiciuni:

„Am stat în casă, iar acum concetățenii mei mă judecă și mă întreabă: <Unde erați voi, vecinii?> Am fost ultima care a aflat. Între ușa mea și a Valentinei sunt zece pași. Când am deschis ușa a intrat întâi focul. Apoi n-am mai putut ieși. N-a fost numai unul; au fost mai mulți…au fost mai mulți!..”, a declarat, cu ochii în lacrimi, vecina fetei.

Până la acest moment, Cosmin M.D. ests singura persoană arestată în dosarul de omor calificat petrecut în dimineața zilei de 24 februarie. Cei care i-au dus benzina și cei care s-au mai aflat în locuință au fost exonerați de orice vină, cel puțin până la acest moment.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button