Știrile zilei

Mărturii din infern: „A venit cu cuțitul și mi-a dat cu el în gât”

Ana Călinescu, supraviețuitoarea atacului dement de aseară, în urma căruia partenerul ei de viață a fost ucis, a stat de vorbă cu jurnaliștii de pe patul de spital. Aflată încă sub impresia șocului, femeia a relatat, cu vocea gătuită de durere momentul uciderii lui Adrian Mocanu de către nepotul acestuia, tânărul Andrei Muscalu.

Femeia în vârstă de 52 de ani se afla la locuința din strada Dimitrie Cantemir nr. 13 în momentul în care nepotul concubinului, un tânăr fără ocupație, dar cunoscut drept consumator de etnobotanice și de alcool, a sosit acasă din oraș și a cerut de mâncare. Bărbatul s-a îndreptat cu farfuria înspre camera nepotului, în timp ce partenera sa a rămas în cameră să se joace cu cățelul, fără să bănuiască măcar că în acest timp partenerul ei își dădea ultima suflare:

„A vrut să vină la noi în cameră ca să ceară mâncare pentru că i s-a dus de fiecare dată, în fiecare zi. El locuia acolo, în partea din față, iar unchiul lui în spate. S-a dus să îi ducă mâncare iar eu am rămas să mă joc cu cățelul în casă. După vreo zece minute, a deschis ușa puternic, a năvălit peste mine, m-a lovit cu pumnii și nu știu cum am ieșit afară, în grădină. A aruncat cu un bolovcan în mine, pentru că eu mă apăram cu o țeavă, după care am ieșit pe stradă, am țipat disperată și am avut noroc cu vecinii. Până atunci nu folosise cuțitul. M-a alergat în jurul copacului din fața casei apoi am intrat în curtea vecinilor. După ce am ajuns la vecini s-a întors în casă, a venit cu cuțitul și atunci mi-a dat cu el în gât”, a declarat Ana Călinescu pentru Știri de Buzău.

Supraviețuitoarea atacului a aflat abia astăzi că Adrian Mocanu a fost ucis. Cu ochii în lacrimi, ea le-a spus jurnaliștilor că tânărul ar fi planificat momentul crimei mai demult. Aseară, criminalului i s-ar fi umplut paharul și n-a mai suportat faptul că unchiul său îl sfătuia tot timpul să abandoneze proastele obiceiuri și să își găsească un serviciu:

„Eu cred că el avea asta programată mai de mult. Lucra la ea. Noi observam ce face el și îi spuneam mai departe mamei lui. Probabil că nu voia să mai fie urmărit.”, a mai spus Ana Călinescu.

Criminalul a fost internat la Săpoca, unde specialiștii urmează să stabilească dacă a avut discernământ în momentul omorului. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă ani grei după gratii.

  • Un băiat liniștit.

Așa și-l amintesc foștii profesori de la Școala Gimnazială „Sfântul Apostol Andrei” pe tânărul care și-a ucis cu bestialitate unchiul și ar vrut să-i curme viața și partenerei acesteia. Până în clasa a VI-a, atunci când s-a mutat la mama sa la București, Andrei Muscalu a fost elev la școala din Micro XIV, fiind perceput ca un copil inteligent și cuminte.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button