Știrile zilei

Mecanic de locomotivă, prins drogat în timpul serviciului

Un mecanic de locomotivă a fost depistat pozitiv la canabis de reprezentanții CFR Călători care au desfășurat miercuri, 27 septembrie, un control la Buzău. Bărbatul s-a ales cu dosar penal și, cel mai probabil, își va pierde serviciul.

Pentru a scoate la suprafață astfel de situații, în care angajații s-ar putea afla sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, reprezentanții CFR au desfășurat un control la Buzău. Rezultatele i-au șocat pe superiori: un mecanic de locomotivă a ieșit pozitiv la cannabis, iar alți doi angajați care desfăşurau activităţi de manevră au refuzat testarea pentru depistarea substanţelor psihoactive, celor în cauză fiindu-le întocmite dosare penale, informează Agerpres.

În urma acestor acţiuni de control, un mecanic de locomotivă a fost depistat pozitiv la substanţa THC (canabis) la testarea rapidă, iar alţi 2 mecanici de locomotivă care desfăşurau activităţi de manevră au refuzat testarea pentru depistarea substanţelor psihoactive, ulterior refuzând şi prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea substanţelor psihoactive în sânge. Celor în cauză li s-au întocmit dosare penale, sub aspectul comiterii infracţiunilor de prezenţă la serviciu sub influenţa substanţelor psiohactive (conform art. 331 alin.2 Cod Penal) şi neîndeplinirea datoriilor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă (conform art. 329 alin. 1 Cod Penal.)”, precizează sursa citată de Agerpres.

CFR Călători informează că astfel de controale vor continua. Până acum s-au mai făcut testări și pe raza sucursalelor Bucureşti, Craiova şi Cluj.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button