Știrile zilei

Medic buzoian, condamnat la închisoare

Medicul primar ORL Radu Viorel Vrăcioiu de la Spitalul Universitar de Urgență Militar „Carol Davila” din București a fost condamnat definitiv de Curtea Militară de Apel București la 2 ani, 5 luni și 10 zile de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care era acuzat de luare de mită și instigare la luare de mită, scrie OPINIA Buzău.

Medicul a fost acuzat că i-a reproșat unei paciente că i-a dat o sumă de bani prea mică pentru o intervenție chirurgicală, spunându-i că pentru 200 de lei nici nu urcă în sala de operații. A fost trimis în judecată de către DNA în martie 2019, pentru luare de mită și instigare la dare de mită.

Problemele pentru medicul buzoian au început pe 29 noiembrie 2018, atunci când a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce lua mită suma de 500 de lei de la un bărbat pentru efectuarea unei intervenții chirurgicale pentru soția sa. Medicul a fost denunțat la DNA, după ce acesta îi reproșase pacientei, cu două zile înaintea flagrantului, faptul că suma de 200 de lei dată pentru intervenție este prea mică.

Potrivit sursei citate, în aceeași zi, Viorel Vrăcioiu a determinat-o pe pacientă să îi ofere și medicului anestezist suma de 150 de lei, lucru pe care aceasta l-a și făcut. A intrat în salon și, pentru că nu îi ajungeau banii, a împrumutat de la o colegă de salon 100 de RON, după care a remis întreaga sumă cerută medicului pentru a fi înmânată mai departe anestezistului.

Judecătorii au stabilit ca medicul să stea sub supraveghere pentru o perioadă de 3 ani, să frecventeze un program de reintegrare socială și să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile fie la ADP Sector 6, fie la DGASPC Sector 6 București.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Un comentariu

  1. În mod normal trebuia să ia 15 ani cu executare.
    Această sentință doar încurajează corupția.
    Așa judecă unii care, chipurile au depus un jurământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: