Știrile zilei

Medic nou, la Spitalul Județean de Urgență Buzău

Pacienții cu afecțiuni neurovasculare vor avea o șansă în plus, odată cu încadrarea, la Spitalul Județean de Urgență Buzău, a unui medic neurochirurg. Postul a fost deja prevăzut în organigrama Spitalului Județean, printr-o decizie luată în ședința de joi, 24 noiembrie, a Consiliului Județean.

Decizia reprezintă o premieră și ar putea rezolva una dintre marile probleme ale sistemului de sănătate buzoian. În prezent, pacienții în stare gravă, care au nevoie de un consult de specialitate, sunt trimiși la spitale din București. Aproape că nu e zi în care ambulanța să nu plece cu un buzoian către un spital bucureștean care are secție de neurochirurgie. Odată ce un medic neurochirurg va profesa la Buzău, aceste cazuri vor putea fi tratate la Spitalul Județean.

S-a aprobat în organigrama Spitalului Județean un post de neurochirurg, un post pe care mi-l doream de mult timp, ideea era dacă avem și cu cine colabora. Înainte de solicitarea aprobării am găsit un medic neurochirurg care vine de la București prin colaborare continuă. Acest lucru va fi un beneficiu pentru locuitorii județului. Din nefericire, nu există zi în care să nu avem nevoie de un consult, de un transfer a unui pacient care are nevoie de un medic neurochirurg. Prin acest proiect realizat și prin această aprobare de organigramă încercăm să eliminăm transferurile către București”, a declarat, pentru șansanews.ro, managerul spitalului, Claudiu Damian.

Potrivit directorului SJU Buzău, medicul neurochirurg are în jur de 64 de ani și a lucrat la Spitalul Floreasca. El a acceptat să locuiască la Buzău în timpul săptămânii, urmând să aibă un program de 8 ore. El ar putea da primele consultații la începutul anului viitor.

Managerul Spitalului Județean speră ca, în viitor, mai mulți medici neurochirurgi să se arate dispuși să vină la Buzău.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

6 Comments

 1. Pe bune? Plecau ambulantele cu urgente la neurochirurgie la Bucuresti? In ce film? Sau altfel spus, ce ar fi trebuit sa fac pentru a primi si eu acest serviciu, pe care, dealtfel il platesc cu varf si indesat?
  Dupa ce am zacut o zi la urgente, m-au gonit acasa explicandu-mi ca n-au ce sa-mi faca pentru ca la Buzau nu exista neurochirurg!!!
  A fost un calvar sa ajung la Bagdazar! Asta acum vreo luna jumate! Ce mi-o fi lipsit? Nu fac parte din gasca care trebuie? Sau cum? Nu le-a placut culoarea ochilor mei? Sau e doar pentru unii! Acum, ca am citit asta chiar ma apuca dracii si-mi pare rau ca eram prea daramat sa ma lupt cu ei! Cred ca si ei stiau asta …

  1. Bunica mea a fost trimita cu elicopterul Smurd la Bucuresti, la Institutul de Boli Cerebro-Vasculare, fiind “urgenta majora”, urmare unui AVC. Si NU a fost nicio interventie, de niciun fel. Suntem oameni normali, nu cu “pile” asa cum se subintelege din mesajul dumneavoastra. Voiam sa subliniez faptul ca nu doar cei cu pile ajung la Bucuresti, ci se mai realizeaza si in functie de disponibilitatea ambulantelor etc. Ambulanta nu are doctor, de aceea se mai utilizeaza elicopterul acela.
   Multa sanatate va doresc!!

 2. Cine sa vina in sistemul mafiot din spitalul judetean Buzau?
  Au gasit un expirat, la Bucuresti.
  Propun ca primul operat sa fie un membru al Consiliului Judetean, asistat de o super-asistenta, angajata, bineinteles, functie de recomandari si testari „vocea si talentul”!

  1. Foarte adevarat, respectivul este un dinozaur care nu are nici in clin nici in maneca cu neurochirurgia. Vine doar pentru salariul caldut plus pensia. Da, e tanar pensionar. Multumim conducerii pentru ca nu a ramas asistenta fara serviciu, acum toate au un loc caldut. De doctori nu e nevoie, costa scump

 3. Cine sa vina in sistemul mafiot din spitslul judetean Buzau.
  Au gasit un expirat la Bucuresti!
  Propun ca primul operat sa fie un membru al Consiliului Judetean, asistat de asistentele competente, testate si angajate dupa „voce si talente”!

 4. Cei mai buni si acceptati medici, la nivel de Buzau, sunt cei care trimit buzoienii la clinicile private ( Doamne ajuta! din „gandirile” primarului Toma), restul natiilor de doctori sunt ca umplutura in organigrama, sa aiba partidul loc de angajari personale, sa inlocuiasca ravagiile facute de COVID printre votantii PSD…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!