ARTICOLUL ZILEIȘtirile zilei

Mesaj al medicului Alina Iordache, pe fondul creșterii numărului cazurilor de infectare cu coronavirus

Medicul pediatru Alina Iordache vine cu sfaturi prețioase pentru părinți, după explozia numărului cazurilor de infectare cu coronavirus.

Într-o postare pe Facebook, apreciatul medic buzoian le reomandă tuturor celor care prezintă simptome precum durere în gât, febră sau frisoane să se testeze pentru ști dacă sunt sau nu infectați: „Este foarte bine sa stim cu ce ne luptăm”.

De asemenea, dr. Iordache spune că, de obicei, evoluția este bună în cazul persoanelor infectate iar la 2-3 zile simptomele se ameliorează.

Totodată, medicul atrage atenția asupra administrării antibioticului: „Nu luați antibiotic decât dacă un medic vă recomandă”.

Iată postartea integrală a medicului pediatru:

-durere de gat
-febra/frisoane

Numarul cazurilor de coronavirus a crescut din nou in acesta perioada. Daca dumneavoastra sau copiii aveti aceste simptome, va recomand sa faceti si un test de coronavirus, este foarte bine sa stim cu ce ne luptam.

Tulpina aceasta de Omicron se manifesta cel mai frecvent cu durere de gat, febra sau frisoane, uneori rinoree (dupa cateva zile de la debut). Daca are cineva din familie are aceste simptome luati in calcul si coronavirusul si testati-va.
Evolutia, am observat ca este una buna de obicei, dupa 2-3 zile simptomele se amelioreaza.
Ca sfaturi:
– antitermice daca este cazul (febra poate fi si 39-40, puteti folosi antitermicele si mai des, daca este cazul, dar nu va speriati neaparat de febra mare)
– spray sau pastile de gat in primele zile, pentru a diminua durerea si a ajuta la vindecarea locala a gatului (chiar si la 2-3 ore puteti administra in primele zile)
– nu luati antibiotic decat daca un medic va recomanda
– aveti rabdare cateva zile
– mergeti la medic daca simptomele sunt ingrijoratoare
Sanatate dragilor!

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 comentarii

  1. Acelasi covid (Omicron, bla-bla) tratat complet diferit. Practic, se aplica ceea ce noi, cei idioti si analfabeti functional si care nu doream normalitatea la o cafea cu citzu, spuneam ca pare a fi mai corect si logic, unii intrebandu-ne retoric, altii in cunostinta de cauza. Tare-s curios ce ne-a spus reputatul medic sa facem in cazul variantelor 1-6 de covid…

  2. Pai ce-ai facut Bobita, dupa atatea zeci de miliarde (la nivel de UE) dati pe vaccin (si comisionati cum trebuie de sotu’ lu’ doamna Ursula) se vede treaba ca totu’ fu in zadar? Si ca temutul virus e de fapt un virus gripal, asa cum au spus toti cei care au mai mult de 3 neuroni si care nu aveau interese financiare in mega-mizeria asta?

    Atat mai ramane de facut : dupa ce termina Vladut cu joaca in Ucraina (si pe care, pariu, nu-l va opri nimeni din simplul motiv ca nimeni nu poate) coana Ursula (la nivel de UE) si conu’ ministru al sanatatii de la USeReI (imi scapa numele, e cel cu capu’ mare care n-a avut loc de munca pana la 30 de ani, cand a intrat direct ministru) la nivel de patria noastra, vor trebui sa ne explice noua, celor multi, cam cum fu treaba cu atata banet dat pe apa de ploaie si cam care fu partea lor in combinatie.

    De restu’ sa fim sanatosi ca de racit, ‘om raci toti.

    PS. Ma uimeste ca semi-zeul nea Costica de la Tintesti nu face un program pe „fonduri” pentru abolirea pandemiei si, la o adica, poate chiar asfaltarea ei. Cu Troia, se stie !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: