Știrile zilei

Mesaj sfâșietor, după moartea unui buzoian: „Nu ne este ușor…”

Luni seară, un buzoian în vârstă de 43 de ani a avut parte de un sfârșit groaznic, în timp ce încerca să traverseze calea ferată către cartierul Mihai Viteazul, prin zona spitalului CFR. Laurențiu Ștefanov a fost lovit în plin de locomotiva unui tren care tocmai plecase din gara Buzău, impactul fiindu-i fatal bărbatului.

Mecanicul locomotivei care nu a mai putut evita tragedia este tânărul Florin Ichim, care a postat pe Facebook un text dureros despre dramele care au loc pe calea ferată din cauza neatenției. „Nu este ușor pentru noi să vă vedem cum dintr-o neatenție intrați sub locomotivă!” a scris, printre altele, Florin Ichim.

Imaginile cu sacoșa pe care victima o ținea în mână atunci când traversa calea ferată îl va urmări mult timp de acum înainte pe tânărul mecanic. Ea a rămas agățată de tamponul locomotivei, în timp ce trupul bărbatului a fost sfârtecat.

Am dat semnale, știind că urmează un pasaj pe unde trec cei din cartierul Mihai Viteazul, dar nu m-a auzit, fiind chiar lângă trenul de marfă ce abia intra în Buzău. Aștepta pe linia mea să treacă acel tren de marfă”, a povestit Florin Ichim pentru Știri de Buzău.

Foto: Ichim Florin Agă

Se pare că Laurențiu aștepta să treacă un tren marfar care circula dinspre bariera Brăilei înspre gara Buzău, iar din cauza zgomotului nu a auzit semnalele celuilalt tren, care circula din sens opus. Odată trecut marfarul, cu ochii în telefon, bărbatul s-a pus în mișcare fără să se mai asigure dacă din dreapta se apropie vreun tren. A realizat abia în ultima clipă și a încercat să se ferească, dar nu a mai avut nicio șansă.

Ancheta polițiștilor a durat aproape o oră, după care trenul InterCity București – Suceava Nord a reluat cursa, cu un alt mecanic la conducerea locomotivei. Aflat în stare de șoc, Florin Ichim nu a mai putut continua călătoria.

Foto: Ichim Florin Agă

Trag un semnal de atenție tuturor că trenul nu iartă pe nimeni și vă rog ca de fiecare dată ori ca pieton ori ca și conducător auto să vă asigurați de zece ori înainte de a traversa, pentru că viața este doar una! Lăsați telefoanele, căștile și asigurați-vă când traversați calea ferată pentru că este viața dumneavoastră înainte de orice! Este regretabil și nu este ușor pentru noi să vă vedem cum dintr-o neatenție intrați sub locomotivă!”, a scris Florin Ichim pe Facebook.

Laurențiu Ștefanov era buzoian, deși adresa lui din buletin era Reșița, iar asta pentru că, ani buni, locuise la o mănăstire de acolo. Anul trecut se întorsese în Buzău, însă nu avea un domiciliu al său, locuind cu chirie în cartierul Mihai Viteazul. Reușise să se angajeze la o fabrică de polistiren, iar aseară se întorcea de la serviciu în momentul în care fost lovit de tren.

A avut o viață grea, fiind silit să se descurce singur de la o vârstă fragedă, după ce mama i-a murit, iar tatăl a plecat de acasă. A pribegit prin diferite orașe, găsindu-și liniștea tot la Buzău, orașul natal. Tot aici și-a găsit însă și sfârșitul, într-un mod cu totul înfiorător și nedrept.

Dumnezeu să te ierte, Laurențiu! 

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button