Știrile zilei

Mesajul găsit pe mesele unui restaurant

„Îți mulțumim pentru că îți împarți mâncarea cu noi!”  „Noi împărțim mâncarea cu prietenii noștri, animăluțele din adăposturi; te rugăm, nu-ți arunca scobitorile și șervețelele în farfurii!
Pentru că ne pasă!”

Este mesajul întâlnit pe mesele din mai toate restaurantele bulgărești din zona Kavarna. Autorităților și locuitorilor de aici nu le e rușine să strângă mâncarea rămasă și să o ofere câinilor din adăposturi, pentru că știu că astfel, le prelungesc viața bietelor patrupede condamnate la moarte.

La Buzău, o astfel de propunere, venită dinspre primarul Constantin Toma, a fost primită cu simpatie de majoritatea cititorilor, însă au fost și voci care au criticat o astfel de măsură:

„Să mai citească legislația în domeniul sanitar-veterinar. Îmbolnăvim câinii cu mâncarea de a doua zi, pe care nu o controlează nimeni. Hai că ne-am găsit de lucru. Să întreținem câinii.”, a fost unul dintre cele mai caustice mesaje ale unui cititor care și-ar dori să nu mai avem maidanezi nici măcar în padoc.

În tot acest timp, directorul Urbis-Serv, Silviu Nicoară, a mers înainte cu preparativele pentru implementarea proiectului:

„Pe lângă componenta umană, măsura noastră se în direcția reducerii risipei. În alte țări, către care noi ne uităm cu admirație, mâncare aceasta nu se aruncă. Vom merge mai departe și vom încerca să prelungim viața câinilor din adăposturi. Am întrebat toți factorii responsabili în domeniu și nu avem nevoie decât de un aviz de la DSV. Deja am cumpărat două lăzi frigorifice de câte 500 de litri fiecare, în care vom putea depozita mâncarea cățeilor.”, a declarat directorul Urbis-Serv pentru Reporter Buzoian.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close