CORONAVIRUS

Mesajul polițiștilor pentru iubitorii de motoare, la început de primăvară

Primăvara nu vine doar cu un suflu nou pentru noi toți, cu încredere și speranțe de mai bine, ci și cu bucurie în sufletele tuturor iubitorilor de motoare. Și cum incidența evenimentelor rutiere în rândul motocicliștilor este mare, Poliția le transmite tuturor un mesaj pe ca re vă invităm să îl citiți alăturat. În rest, asfalt uscat!

 

Dragi parteneri de drum,

Știm că timpul frumos și asfaltul uscat aduc bucurie în sufletul oricărui iubitor de motoare. Știm, de asemenea, că odată cu începutul primăverii, motocicliştii ies din hainele grele de iarnă și trec la gecile și cizmele cu protecție și la căștile proaspăt-curățate, atât de necesare pentru siguranța lor.Pentru a vă putea bucura din plin de primăvară, noi, polițiștii, vă recomandăm:

* Utilizaţi o cască de protecţie omologată, care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă.

* Purtaţi întotdeauna îmbrăcăminte de protecţie întrucât numai aceasta vă poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident şi vă protejează de intemperii. Vă sfătuim să optați pentru echipamentul modular ,,în straturi” astfel încât să-l puteţi adapta la condiţiile meteo în schimbare.

* Fiţi vizibili! Purtați haine strălucitoare, reflectorizante! Adăugaţi material  reflectorizant în plus sau purtaţi o vestă reflectorizantă. Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile moarte ale celorlalte vehicule.

* Abordaţi curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia”! Multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.

* Păstraţi contactul vizual – nu presupune că te văd ceilalţi. Încerca întotdeauna să ai contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale de a-ţi intersecta traiectoria. Anticipaţi intenţiile partenerilor de drum! Chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că te apropii, ei judecă greșit de multe ori distanţa şi viteza. Nu te baza numai pe buna lor reacţie.

* Feriţi-vă de vehicule la viraje şi intersecţii! Cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare.

* Fiţi pregătiţi pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta  grav aderenţa generând accidente și…PE MOTOARE!

Poliția Română vă urează asfalt uscat și o călătorie fără evenimente nedorite!

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: