Știrile zilei

Mesajul unei buzoience nonagenare pentru firma care i-a redat auzul

Cel mai adesea îi vedem singuri și apăsați de nevoi, iar tabloul ne face să ne cutremurăm la gândul propriei înaintări în vârstă. Dar senectutea nu trebuie să fie neapărat așa, cu dureri, neajunsuri și singurătate. Ajunși în toamna vieții, bunicii si parintii noștri trebuie să primească din ce în ce mai multă atenție de la noi, exact ca în povestea de mai jos.

Profesoara Valeria Blidaru din Buzău (foto) are 90 de ani și, de un deceniu, aude cu ajutorul unor aparate auditive de la o cunoscută firmă de specialitate din Buzău. După ieșirea la pensie a dorit să rămână o fire activă, dar toamna vieții a venit cu neajunsurile ei, iar cel mai supărător a fost scăderea auzului.

Acum zece ani, Valeria Blidaru a pășit, pentru întâia oară, în sediul firmei Audionova din Buzău. Aici avea să cunoască echipa care i-a redat auzul, iar după un deceniu în care a putut comunica mult mai usor cu rudele și cu prietenele sale, doamna profesoară a hotărât să transmită firmei un mesaj de mulțumire:

„Mă bucur că, după atâția ani, 10, încă sunt pacientă pentru Audionova. Necesitatea de a cunoaste activitatea acestei firme a fost când aveam 80 de ani, și auzul meu începuse să scadă. M-a impresionat faptul ca la prima mea legatura cu firma „Audionova”, mi s-a făcut o adevarată lecție de anatomie a urechii, ceea ce m-a făcut să înțeleg necesitatea de a purta aparate auditive.

Pe parcurs, în legătură cu testele de auz ce mi s-au făcut cu răbdare și înțelegere de către personalul firmei, am schimbat tipul de aparate, ceea ce m-a făcut să mă simt mai confortabil în legătura cu auzul.

Periodic, Andreea Moroianu mi-a controlat aparatele, le-a verificat și totul a mers bine. Mai multe prietene mi-au vorbit de serviciile profesionale ce le-au primit de la „Audionova” și ne bucuram împreună că, la o vârstă atât de înaintată, ne putem înțelege între noi.

Îmi doresc ca timpul ce mi-a mai rămas de trăit pe Terra să-mi ajute să pot auzi ce vorbesc toți din jurul meu!

Valeria Blidaru

29.IX.2021, Buzău

Audionova este o firmă românească ce activează pe piața serviciilor de dispozitive medicale(aparate auditive) de mai bine de 22 de ani. Activitatea sa a început în 1999, într-o perioadă în care numărul specialiștilor în aparate auditive cu studii în domeniu era foarte redus. În acel moment exista un singur centru Audionova în București și un număr de 10 angajati.

În anii următori s-au deschis mai multe centre în alte județe ale țării, moment în care s-a simțit nevoia unei infuzii de specialiști acusticieni. Ușor de zis, greu de făcut deoarece singura școală în domeniu și-a închis porțile, iar numărul absolvenților era foarte mic:

„Am apelat la cea mai mare academie de specialitate din Europa. Alături de Comunitatea Europeană și Asociația Acusticienilor din Europa (AEA), prin intermediul programului Leonardo, 5 tehnicieni acusticieni-audioproteziști din Audionova au urmat cursurile programului „Train the Trainer”. Acum deținem 51 de cabinete de reabilitare auditivă și peste 160 de specialiști în aproape toate reședințele de județ. Scopul nostru este să identificăm pierderea de auz cât mai devreme și să oferim aparate auditive și soluții moderne de reabilitare auditivă acolo unde tratamentul medicamentos sau soluțiile chirurgicale nu au efect. Am introdus în domeniul reabilitării auditive din România cunoștințele și metodele europene, în special din Germania și Danemarca. Audionova reprezintă în România cele mai importante companii din domeniul apararatelor auditive și audiologiei.”, se arată în istoricul companiei.

În Buzău, Audionova își are sediul pe strada Patriei, nr. 117, în imobilul situat vizavi de Prefectură, iar testarea de auz este GRATUITĂ pentru cititorii ReporterBuzoian.ro
Pentru programări puteți vizita www.audionova.ro/programari-online

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: