CORONAVIRUS

Meteorologii anunță un VAL de ninsori, viscol și ger

Meteorologii anunţă o răcire accentuată a vremii pentru următoarele zile. Sunt prognozate ninsori abundente, viscol, ger şi ploi atât pentru Capitală, cât şi pentru alte zone din ţară.
„Vremea va mai rămâne din punct de vedere termic la valori care vor fi până la scara întregii ţări cel mult 1-11 grade, dar începând din posibil_cod_rosu_de_ninsori_si_viscolaceastă noapte vor fi ninsori în special în zona montană, consistente în nordul Carpaţilor Orientale şi în Munţii Apuseni. Se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în Maramureş şi în nordul şi estul Transilvaniei, iar în Crişana şi Banat vor predomina ploile. De vineri, aria precipitaţiilor se va putea extinde, astfel încât cantităţile de apă să totalizeze 15-20 de l/mp îndeosebi în zona montană, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, dar în în regiunile sud-estice cu vânt care va avea intensificări”, a declarat Elena Mateescu, director ANM.
Totodată, duminică şi începutul săptămânii viitoare va veni cu o vreme în continuă răcire, cu nopţi geroase, cu temperaturi care vor coborî, în special în depresiunile din estul Transilvaniei, poate chiar sub -15 grade, izolat chiar mai coborâte. Vor fi şi maximele pe timpul zilei la valori negative. Aria precipitaţiilor se va putea extinde în majoritatea regiunilor.
Meteorologii mai anunță că nu temperaturile ar trebui să ne sperie foarte tare, ci stratul de zăpadă ce se va aşterne plus viscolul. Ninsori cu intensificări ale vântului vor fi în sudul Moldovei, în Muntenia, inclusiv în Bucureşti, în Dobrogea. Acele cantităţi de apă de aproximativ 15 l/mp la munte de ninsoare înseamnă cel puţin 30 de centimetri de strat de zăpadă.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button