Administrație Educaţie

Microbuze școlare noi pentru elevii din județul Buzău

Criticată de anumite televiziuni aservite regimului prezidențial, cumpărarea de către Guvern a 100 de microbuze școlare s-a dovedit o măsură binevenită pentru transportul elevilor din mediul rural, care sunt nevoiți să parcurgă zeci de kilometri pe jos pentru a ajunge la ore.

Două dintre cele o sută de microbuze galbene, garate ieri la Guvern, au ajuns în județul Buzău, mai exact în comunele Măgura și Boldu.premierul-victor-ponta-a-inmanat-cheile-primelor-100-de-microbuze-destinate-transportului-scolar-in-268903

Primarii celor două localități s-au deplasat miercuri la București, acolo unde premierul Ponta le-a înmânat personal cheile microbuzelor școlare.

Deși îndelung criticată de opoziție, investiția în microbuzele școlare este o investiție în educație, cea care formează specialiști pentru viitorul țării.

În acest asentiment sunt și primarii celor două localități care au, de miercuri, microbuze noi. Ei s-au arătat mulțumiți de noile mijloace de transport mai ales că, în localitățile conduse de ei, elevii erau nevoiți să meargă și 12 kilometri pe jos pentru a petrece o zi la școală.

Până la toamnă, alte câteva zeci de microbuze ar urma să fie alocate unor comune din județul Buzău.

Toate microbuzele sunt de nouă generație, au o capacitate de 16 locuri pentru pasageri, sunt produse de uzinele OPEL și au costat câte 27.000 de euro fiecare. Noile microbuze sunt inscripţionate cu textul: ”Microbuz achiziţionat de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5