Administrație Educaţie

Microbuze școlare noi pentru elevii din județul Buzău

Criticată de anumite televiziuni aservite regimului prezidențial, cumpărarea de către Guvern a 100 de microbuze școlare s-a dovedit o măsură binevenită pentru transportul elevilor din mediul rural, care sunt nevoiți să parcurgă zeci de kilometri pe jos pentru a ajunge la ore.

Două dintre cele o sută de microbuze galbene, garate ieri la Guvern, au ajuns în județul Buzău, mai exact în comunele Măgura și Boldu.premierul-victor-ponta-a-inmanat-cheile-primelor-100-de-microbuze-destinate-transportului-scolar-in-268903

Primarii celor două localități s-au deplasat miercuri la București, acolo unde premierul Ponta le-a înmânat personal cheile microbuzelor școlare.

Deși îndelung criticată de opoziție, investiția în microbuzele școlare este o investiție în educație, cea care formează specialiști pentru viitorul țării.

În acest asentiment sunt și primarii celor două localități care au, de miercuri, microbuze noi. Ei s-au arătat mulțumiți de noile mijloace de transport mai ales că, în localitățile conduse de ei, elevii erau nevoiți să meargă și 12 kilometri pe jos pentru a petrece o zi la școală.

Până la toamnă, alte câteva zeci de microbuze ar urma să fie alocate unor comune din județul Buzău.

Toate microbuzele sunt de nouă generație, au o capacitate de 16 locuri pentru pasageri, sunt produse de uzinele OPEL și au costat câte 27.000 de euro fiecare. Noile microbuze sunt inscripţionate cu textul: ”Microbuz achiziţionat de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

/* ]]> */