Educaţie

Mii de elevi și preșcolari, implicați în proiectele RER Buzău în anul școlar 2017-2018

Peste 6000 de elevi din nouă scoli si licee și peste 2000 de prescolari din 14 gradinite cu program normal si prelungit vor fi implicati în proiectele educațional-civice organizate de societatea de salubritate RER Buzău. În acest an, proiectele poartă denumirile „Eco Scoala mea!” și, respectiv, „Eco Gradinița mea”.

Mesajul campaniei de educatie ecologica din institutiile de invatamant este : „Aplicam ce invatam! In sacul galben selectiv colectam!”

Pentru a-i stimula pe elevi si prescolari sa se implice dar si pe cadrele didactice, participarea la proiect aduce si premii fiecarei scoli. Primele 3 clase din fiecare scoala sau liceu care strang cantitatile cele mai mari de deseuri reciclabile primesc premii constand in table magnetice si multifunctionale. Pentru cei mici din gradinite, premiile se vor reflecta in functie de cantitatile colectate in jocuri educative, materiale si panouri didactice, precum si in insigne cu “Printesa ecologiei” si “Eroul ecologiei”.

Denisa Hâncu, specialist PR în cadrul RER Buzău

Ca element de noutate, față de anii trecuti, in anul acesta scolar RER Buzau s-a adresat si gradinitelor. In acest mod se atinge si o alta categorie de public, acela al familiilor cu copii mici la care sacul galben nu a a ajuns prin intermediul scolilor. Copiii de la gradinita vor primi pliante care sa ii ajute atat pe ei cat si pe parinti sa inteleaga cum trebuie sa foloseasca sacul galben.

Cu alte cuvinte, cei aproximativ 8000 de copii implicati in proiect atat din scoli si gradinite reprezinta de fapt 8000 de familii care se implica in moda active in proiecxtul de colectare selective. Astfel, prin intermediul copiilor, reprezentanții societății reușesc sa transmită mesajul si familiei, prietenilor si să determine mult mai multe persoane sa aplice măsurile de colectare selectivă.

„Prin astfel de proiecte de educatie ecologica, ne dorim sa introducem in actul educational elemente esentiale de educatie ecologica, sa promovam comportamente corecte fata de mediul inconjurator si astfel, pe termen lung sa avem generatii care vor fi mult mai grijulii cu mediul si mult mai responsabile in modul de gestionare a deseurilor pe care le genereaza acasa, la serviciu sau in vacanta. Ideea de a folosi sacul galben dat de la scoala acasa, are la baza dorinta de a continua mesajul de la scoala si acasa, de a actiona corect si acasa si mai mult decat atat de a elimina discrepanta intre cee ce  invatam la scoala si ceea ce facem sau ce vedem ca familia face acasa. Continuitatea unei atitudini corecte in modul de gestionare a deseurilor reprezinta cheia succesului pentru a avea pe termen lung un mediu inconjurator curat  si sanatos”, a declarat Denisa Hâncu, Specialist în Relatii Publice în cadrul S.C. RER Ecologic Service Buzau S.A.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!