ARTICOLUL ZILEIȘtirile zilei

Militar mort, la Baza Aeriană de la Boboc

Un militar în vârstă de 38 de ani și-a pierdut viața, miercuri, în timpul unui exercițiu de parașutare desfășurat la Bza Aeriană de la Boboc. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, prin intermediul unui comunicat postat pe pagina de Facebook.

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea avea 38 de ani și era angajat la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii. Astăzi, militarul participa la un exercițiu de parașutare pe Aerodromul din Boboc. Se pare că problemele ar fi apărut după ce parașuta principală și cea de rezervă s-ar fi încurcat în aer și nu s-au mai deschis, contactul cu solul fiindu-i fatal ofițerului în vârstă de 38 de ani. În ciuda eforturilor medicilor sosiți la fața locului, militarul nu a mai putut fi salvat.

  • Căpitanul Cosmin Scortea avea la activ 67 de salturi cu parașuta.

Ancheta în cazul morții parașutistului este în plină desfășurare. La Boboc au ajuns deja anchetatorii care adună probe pentru a stabili cauza accidentului, ce s-a întâmplat în momentul aterizării, de ce parașutistul, un militar cu experiență, nu a mai putut ateriza în siguranță.

O veste tristă pentru Armata României. Un camarad a decedat pe timpul unui exerciţiu de paraşutare. Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, și-a pierdut viața miercuri, 25 mai, în urma unui accident survenit pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc.
Accidentul a survenit în jurul orei 14.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare. Ofițerului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, dar cu toate eforturile medicilor, a fost constatat decesul militarului.
Pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de investigare.
Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, în vârstă de 38 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2007, avea la activ 67 de salturi, fiind atestat pe tipul de parașută BG-7M. Era căsătorit și avea un copil.
Joi, 26 mai, la ora 8.30, vor fi organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a ofițerului.
Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiei militarului căzut.” este mesajul postat de Ministerul Apărării Naționale.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: