Administrație

Militarii buzoieni au sărbătorit „Ziua NATO”

Vineri, 3 aprilie 2015, la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica” a fost organizat un simpozion cu prilejul Zilei NATO.
Simpozionul a debutat cu cuvântul de deschidere al colonelului Sandu-Lucian ILIE, care a prezentatZIUA NATO LA BUZAU un scurt istoric al Alianţei Nord-Atlantice, semnificaţia Zilei NATO şi calitatea de membru pe care o are România.
Manifestarea ştiinţifică, se constituie un omagiu adus eforturilor făcute de România, de Armata României la împlinirea a 11 ani de când suntem membri cu drepturi depline în Alianţa Nord Atlantică. În cadrul activităţilor dedicate sărbătoririi Zilei NATO în România, la comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica” s-a organizat, duminică, 5 aprilie 2015, o ceremonie militară.
Ceremonia a debutat cu ridicarea drapelului naţional şi a drapelului NATO şi intonarea imnurilor României şi al Alianţei Nord-Atlantice. A urmat un moment de reculegere în memoria militarilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţiuni.
Ziua NATO în România a fost instituită prin Legea nr.390 din 28.09.2004 şi se sărbătoreşte în prima duminică a lunii aprilie.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: