EconomicȘtirile zilei

Militarii își cer drepturile! / Iată ce beneficii vei avea dacă lucrezi în Armată

Reprezentanţii Ligii Militarilor Profesioniști – asociaţie socio-profesională, apolitică şi non-sindicală – au înaintat, săptămâna trecută, factorilor decidenţi din cadrul M.Ap.N. setul de propuneri în 16 puncte, propuneri susţinute de militarii activi din categoria soldaţilor şi a gradaţilor profesionişti.Militar
Potrivit documentului trimis ministerului de resort, militarii ar urma să beneficieze, printre altele, de o majorare cu 45% a salariului de încadrare, mărirea compensației pentru chirie, acordarea normei de echipare pentru toți angajații și angajarea „MAC-ilor” pe perioadă nedeterminată.
Alte puncte din document se referă la avansarea în grad, acordarea unor drepturi urmașilor militarului decedat și egalizarea unor plăți pentru cadrele aflate în aplicație. Ministerul Apărării trebuie să formuleze un răspuns oficial în termen de 30 de zile de la primirea propunerii.
„LMP îşi exprimă convingerea că reprezentanţii M.Ap.N. se vor apleca cu multă atenţie asupra acestui set de propuneri, înţelegând preocuparea noastră reală pentru îmbunătăţirea condiţiilor profesionale şi sociale ale corpului militarilor profesionişti, pentru viitorul acestei categorii de militari şi, în egală măsură, preocuparea noastră pentru promovarea imaginii şi prestigiului Armatei Române, în raport cu societatea civilă şi partenerii noştri internaţionali.”, se arată în comunicatul postat pe site-ul Ligii Militarilor Profesioniști din România.
Sursa: www.ligamilitarilor.ro

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

30 comentarii

 1. Va imbatati cu apa, nu o sa primiti nimic militarii de la partea de jos a piramidei sunt condusi de scursuri si de caractere infecte ce nu vor face nimic pentru voi.

 2. Câte din astea am făcut când eram în activitate (până acum aproape 3 luni)! Câte propuneri sforăitoare din partea fostilor comandanți (gen Florinel Puștiul), câte actualizări și propuneri la statutul cadrelor militare . . . Dumnezeu să vă ajute că în conducătorii Armatei nu mai cred!

 3. Nu o să primim nimic din ce este aici.eu m-as bucura, dacă ne-ar plăti week-endurile și sărbătorile legale așa cum beneficiază toate celelalte categorii din diferite ministere, plus orele lucrate în plus. Nimănui nu îi pasă de drepturile noastre.

 4. Ar trebui sa va mai taie din salarii , oricum nu faceti nimic toata ziua stati degeaba , mai marii in grad isi fac fel si fel de servicii , cat despre soldati stati degeaba , daca ar fi sa inceapa maine un razboi , ati demisiona cu totii sau v-ati preda in secunda a 2 a .

  1. Comentariu: Asmodeus, daca ai avea curajul sa scrii sub un nume real, poate ar putea un militar sa-ti arate ce poate sa faca in caz de razboi, scursura ordinara ce esti!

   1. Sancraianu M ….obositilor , sunteti ridicoli ! Conditie fizica 0 , inteligenta 0 , capacitate de a lua decizii in momente de panica 0 , am vazut ce scursuri sunteti cand ati fost in Irak( o unitate din Buzau) , cand s-a dat alarma v-ati baricadat in bază , aoleuuu ….am familie…aoleuuu am copii….JALNICI !!! Ati mai luat si gramezi de bani ! Ce o sa faci mă tu ? O sa pleci cu ARO-ul din dotare si cu RABELE alea vechi de 60 de ani ? Cad gardurile unitarilor militare din Buzau , in unele locuri nici gard nu mai aveti ….JALNICILOR !!! Nu sunteti buni de nimic ! Singurul lucru memorabil facut de voi a fost sa impuscati lumea la REVOLUTIE !!! Sa trageti in popor ! La zid cu VOI ! Sper ca acum in caz de o problema similară sa faceti diferenta ca sunteti platiti din banii nostri din banii poporului SLUGI ORDINARE !

   1. Nu vin in armata pentru ca acolo sunt prosti ca tine , care nici macar nu stiu sa scrie corect romaneste . Cine dracu va angajează mă ? Prosti….da multi !

    1. Domnule asmodeus sau cum te cheama pe dumneata te consideri roman ? Dumneata cand dormeai acasa linistit pe perba ta noi inghetam de frig in ger , noi cand salvam vieti din calea potopului dumneata te uitai la stiri, adevarat nu par ca am conditie fizica dar daca dai ochii cu mine iti arat de ce sunt in stare. Dumneata nu faci nimic decat gargara asa ca bagati comentariul in fund si dati delete de pe pamanturile romanesti ca de scursuri ca dumneata suntem satui

    2. Draga Dle Asmodeus,pot doar sa-ti spun ca nu este deloc corecta”evaluarea” ta plina de ingamfare si generalizezi exagerat.Sunt convins ca exista un oarecare procent,destul de redus,din personalul militar,mai slab pregatit.In mare parte,motivul este lipsa inzestrarii si a instruirii strict legata de specialitatea militara detinuta.Mi as dori sa ai parte de o mica demonstratie a unor colegi pe care i-ai jignit aici…Nu mai criticati prezentul!De vina sunt generatiile de dinaintea noastra,civilii care au/ati votat eronat ,din ’92 incoace.

   1. Daniel , pentru asta luati voi salariu ? Pentru doua saptamani de munca ? Sa se infinteze fortele speciale , de maxim 100 , de deszapezire ar trebui sa se ocupe primaria nu armata .

  2. Ashmedai, The King Of Demons, pacat… traiesti intr-o lume virtuala. Dovada „nickname-ul” ales. Sunt curios ce „facultate” sau „universitate” ai terminat 😀

   1. In primul rand e Asmodeus , e foarte iubit de Masonerie , nu mai cauta prostii pe Google , eu sunt curios cu ce argument ai venit tu in favoarea oamenilor care stau degeaba si primesc bani …

  3. chiar o scursura esti daca poti vorbi asa de un militar!nu cred ca demisioneaza nici unul daca va fi vorba de un razboi,dimpotriva iti va apara via1ta ta,cu pretul vietii lui JEG ORDINAR CE ESTI!

 5. pe cei mici nu ii baga nimeni in seama, nici macar echipamentul nu il asigura, ce sa mai zici de norma de echipare, salariul sau banii de chirie nici atat nu se vor mari…..cine stie cand se trezeste cineva sa se ocupe si de sgp

 6. Asmodeus ia sa ma verifici ma u pe mn daca stau degeaba cu n3vastata nu vrei sa iti mai tai si eu cate o …. in c.. bagati-ai p… in m… vino la noi sa ti-o iei

  1. Vino ma cu argumente , dar inainte de asta invata a scrie corect romaneste . Atata prostie , nu-i de mirare ca tara este acolo unde este .
   P.S. Daca primiti ordin, nu trageti in populatie ma prostilor ca din banii nostri primiti salariile .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button