EducaţieȘtirile zilei

Ministerul Educației recunoaște că a greșit | Calificativele inspectorilor scolari au fost anulate

Ministerul Educaţiei a anunţat, miercuri, că a decis anularea rezultatelor evaluărilor inspectorilor şcolari generali, a inspectorilor generali adjuncţi şi a directorilor caselor corpului didactic, după ce în urma verificărilor făcute de către Corpul de Control al ministrului au fost constatate vicii majore în organizarea procesului de evaluare. Ministerul mai spune că a fost începută cercetarea disciplinară în cazul persoanelor vinovate.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în urma verificărilor făcute de către Corpul de Control al ministrului, în perioada 20-23 februarie, vizând respectarea Metodologiei privind evaluarea activităţii manageriale a inspectorilor şcolari generali, inspectorilor şcolari generali adjuncţi din inspectoratele şcolare şi a directorilor caselor corpului didactic au fost constatate vicii majore în organizarea procesului de evaluare, dar şi în evaluarea propriu-zisă.

  • Florina Stoian, Nela Wamsiedel si Daniela Palcău rămân pe funcții.

Astfel, Corpul de Control al ministrului a constatat că au fost folosite formulare de evaluare care nu se regăsesc în ordinul de ministru ce reglementează procesul de evaluare (OMEN nr. 4315/2014), că din formularele utilizate în procesul de evaluare lipseşte rubrica de autoevaluare şi că totalul punctajului de pe unele fişe de evaluare a fost calculat greşit, astfel încât calificativele acordate au fost eronate, persoana evaluată obţinând un calificativ mai bun sau mai slab decât cel corect.

Pe baza acestor calificative, persoanele evaluate sunt menţinute sau nu în funcţia de conducere. În alte cazuri, s-a ajuns la situaţii aberante în care punctajul acordat depăşeşte punctajul maxim de 100 de puncte.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close