EducaţieȘtirile zilei

Miniștri, parlamentari, șefi din administrație, profesori, prezenți astăzi la Buzău. Iată imagini

Oficialități de rang înalt au fost prezente astăzi la Buzău pentru a participa la Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor, ediția a XXIII-a, eveniment organizat pentru a doua oară consecutiv în orașul nostru.

Miercuri dimineață, amfiteatrul Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău a devenit neîncăpător pentru zecile de elevi sosiți din toată țara pentru a participa la lucrările adunării ce au loc în perioada 1-4 august 2017 și la capătul cărora va fi ales un nou lider la nivel național.

Oficialități din cel mai înalt aparat de stat au fost prezente la adunare. La prezidiu au luat loc ministrul Educației, Liviu Pop, fosta șefă de la Educație, senatoarea Ecaternia Andronescu, ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, inspectorul școlar general Florina Stoian, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu viceprimarul Andrei Neder, și președintele Consiliului Național al Elevilor, Vlad Ștefan.

Luările de cuvânt ale invitaților au adus urări și promisiuni de mai bine în școala românească, începând de la achiziția de manuale și până la respectarea tuturor drepturilor elevului în unitățile de învățământ.

Adunarea Generală este organizată de Consiliul Județean al Elevilor Buzău și de Inspectoratul Școlar Județean Buzău, fiind finanțată de Ministerul Educației din România și de Consiliul Județean Buzău. Alături de cei 64 de elevi și 6 profesori din România, vor participa și 4 liceeni și un profesor coordonator din Republica Moldova.

După discursurile invitaților, elevii au trecut la organizarea de alegeri pentru funcțiile de președinte și vicepreședinte ale Consiliului Național al Elevilor și membri ai Comisiei Naționale de Etică. Actual lider, Vlad Ștefan, a pierdut calitatea de elev după ce a fost admis la Universitatea București.

Festivitatea de închidere va avea loc joi, 3 august, începînd cu ora 17:00, la Teatrul George Ciprian din Buzău, pe scena căruia vor fi prezentate momente artistice susținute de tineri buzoieni.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Buzău și coordonat de către inspectorul școlar general, prof. Florina Stoian, și de către inspectorul școlar pentru activități extrașcolare, prof. dr. Veronica Trandafir.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: