Politică Știrile zilei

Ministrul Carmen Dan, GAFĂ în discuția cu prefectul Buzăului

Gafă a ministrului Afacerilor Interne la videoconferința cu prefecții pe tema fenomenelor meteo prognozate pentru țara noastră.  Carmen Dan i s-a adresat astăzi prefectului din Buzău cu privire la situația de la Întorsura Buzăului, cerând un bilanț al pagubelor.

[highlight]„Vreau să știu dacă ați facut o evaluare la Întorsura Buzăului.”[/highlight], i-a spus Carmen Dan prefectului Carmen Ichim, convinsă că Întorsura Buzăului trebuie să fie în județul Buzău.

[highlight]„Păi nu e la noi, e în județul Covasna.”[/highlight], a replicat prefectul Ichim, după care discuția s-a mutat într-o altă zonă.

Orașul Întorsura Buzăului, supranumit și Mica Siberie sau Polul frigului, este situat în județul Covasna, la o distanță de 114 km de municipiul Buzău. Din cauza asemănării formale, mulți români cred că orașul se află în județul Buzău.

În realitate, denumirea de „Întorsura Buzăului” este inspirată de râul Buzau, care aici se întoarce brusc, schimbându-și direcția către sud. Sensul numelui este de îndoitură, curbă, cotitură.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ANUNȚ DE PRESĂ

CONSILIUL JUDEȚEAN BUZĂU ORGANIZEAZĂ:

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

/* ]]> */