Știrile zilei

Ministrul Culturii, întâlnire cu ambasadorul nipon, la 100 de ani de la stabilirea de relaţii diplomatice între România și Japonia

La 100 de ani de la stabilirea de relaţii diplomatice între România și Țara Soarelui Răsare, în capitală au fost organizate o serie de întâlniri oficiale ale demnitarilor români cu cei japonezi, precum și evenimente expoziționale cu tematici originale, edilitare și culturale.

La evenimentele dedicate realațiilor bilaterale dintre cele două țări a fost prezent și ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu.

În preambulul evenimentelor expoziționale și culturale, demnitarul român a avut o întrevedere cu Excelența Sa., Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei în România.

În cadrul întâlnirii cei doi oficiali, român și nipon, au discutat despre posibilităţile de colaborare în domeniul culturii prin organizarea unor acţiuni care să marcheze evenimentul din acest an, fiind trecute în revistă și numeroasele proiecte ce s-au desfăşurat de-a lungul anilor la nivel bilateral.

„Întâlnirea cu Excelența Sa Dl. Hiroshi UEDA, Ambasadorul Japoniei la București a fost doar pretextul unei discuții plăcute dar și concrete despre trecutul, prezentul și viitorul relațiilor culturale dintre țările noastre.” a precizat ministrul Lucian Romașcanu.

Cei doi oficiali s-au întâlnit din nou și la vernisajul unei expoziţii intitulată Mediu construit – ghid alternativ al Japoniei, organizată la Biblioteca Natională a României, cu prilejul aniversării a 100 de ani de legături diplomatice între cele două țări.

În cadrul evenimentului au fost prezentate o serie de proiecte reprezentative de arhitectură, inginerie civilă şi amenajare teritorială din Japonia.

La deschiderea expoziţiei, Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a reiterat necesitatea reconfigurării priorităţilor în funcţie de evoluţia contextului pandemic, de nevoile actuale de colaborare şi de adaptarea la noua normalitate care obligă printre altele și la dezvoltarea creativității.

„Lansarea expoziției „Build Environment – an Alternative Guide to Japan”, o expoziție cât toată Japonia, cu exemple de îmbinare fericită a activității omului cu natura. Am avut placerea reîntâlnirii cu ES Dl. Hiroshi UEDA, Ambasadorul Japoniei la București, cu Directorul Bibliotecii Naționale, Dl. Adrian Cioroianu și cu membri ai corpului diplomatic.” a mai adăugat Lucian Romașcanu.

La evenimentul de gală au mai participat şi reprezentanţi ai Corpului diplomatic din România, dintre care Ambasada Regatului Maroc, Ambasada Republicii Bangladesh, Ambasada Malaysiei, Ambasada Republicii Islamice Pakistan, Nunţiatura Apostolică şi Ambasada Regatul Thailanda.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: