Administrație

Ministrul Dușa, prezent la Buzău pentru învestirea generalului Foca la comanda Diviziei 2 Infanterie "Getica"

Generalul de brigadă Lucian Foca a fost învestit astăzi în funcția de comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica”, în prezența ministrului Apărării, Mircea Dușa, și a înalți oficiali din minister și autorități locale. În cadrul ceremoniei, generalul Nicolae Ciucă a predat ștafeta noului șef al Diviziei 2, P1130782împreună cu Drapelul și Sabia de Luptă ale unității militare.

Ceremonia a început cu intonarea imnului național, moment ce a culminat cu citirea ordinului de numire în funcție a generalului Lucian Foca, semnat de ministrul Mircea Dușa.

Într-o ceremonie solemnă, fostul comandant al Diviziei de la Buzău, Nicolae Ciucă, a predat Drapelul și Simbolul Onoarei si Demnitatii de comandant ale unității, noului șef, generalul Lucian Foca.

Ofițerul superior Foca a fost comandantul Brigăzii de Informaţii Militare, coordonând detaşamentele speciale care au acţionat în Irak și în  Afganistan, care aveau în componență militari de elită ai frontului.

Fostul comandant al Diviziei 2 Infanterie Getica de la Buzău, Nicolae Ciucă a fost până în 2011 comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” din Focşani.

Ieri, acesta a fost avansat la funcția de comandant al Statului Major al Forțelor Terestre.

 

 

 

 

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5