Administrație

Ministrul Dușa, prezent la Buzău pentru învestirea generalului Foca la comanda Diviziei 2 Infanterie "Getica"

Generalul de brigadă Lucian Foca a fost învestit astăzi în funcția de comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica”, în prezența ministrului Apărării, Mircea Dușa, și a înalți oficiali din minister și autorități locale. În cadrul ceremoniei, generalul Nicolae Ciucă a predat ștafeta noului șef al Diviziei 2, P1130782împreună cu Drapelul și Sabia de Luptă ale unității militare.

Ceremonia a început cu intonarea imnului național, moment ce a culminat cu citirea ordinului de numire în funcție a generalului Lucian Foca, semnat de ministrul Mircea Dușa.

Într-o ceremonie solemnă, fostul comandant al Diviziei de la Buzău, Nicolae Ciucă, a predat Drapelul și Simbolul Onoarei si Demnitatii de comandant ale unității, noului șef, generalul Lucian Foca.

Ofițerul superior Foca a fost comandantul Brigăzii de Informaţii Militare, coordonând detaşamentele speciale care au acţionat în Irak și în  Afganistan, care aveau în componență militari de elită ai frontului.

Fostul comandant al Diviziei 2 Infanterie Getica de la Buzău, Nicolae Ciucă a fost până în 2011 comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” din Focşani.

Ieri, acesta a fost avansat la funcția de comandant al Statului Major al Forțelor Terestre.

 

 

 

 

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close