Politică

Ministrul Lucian Romașcanu, întâlnire cu vicepremierul Piotr Glinski și omologul polonez, la Varșovia: „Vom dezvolta schimburile de experiență în domeniul restaurării și conservării patrimoniului”

O ședință comună a guvernelor Romaniei și Poloniei a fost organizată joi 3 martie 2022, la Varșovia.

Desfășurată într-un moment de cumpănă a istoriei, principalul subiect a fost războiul nedemn și, până de curând, de neconceput pentru secolul XXI, pornit de Rusia împotriva Ucrainei.

La eveniment a participat și ministrul Culturii, Lucian Romașcanu. Oficialul român a comunicat după mai multe întâlniri oficiale, că discuțiile cu omologii din Polonia au fost extrem de fructuoase.

„Am avut plăcerea unei întâlniri fructuoase cu Vicepremierul Piotr Glinski, ministrul polonez al culturii. Vom face multe împreună, cele mai importante fiind schimburile de experiență în domeniul restaurării și conservării patrimoniului. Polonia, o țară distrusă aproape complet în războiul al doilea mondial, are o mare experiență în ceea ce privește restaurarea monumentelor istorice, experiență de care suntem pregătiți să profităm. ” a precizat într-o postare pe Facebook, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: