CulturăȘtirile zilei

Ministrul Lucian Romașcanu, la inaugurarea construcției Casei Francofoniei: „Educația și cultura rămân piloni de bază ai unei societăți sănătoase”

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a participat ieri, 16 martie, la inaugurarea construcţiei Casei Francofoniei, din campusul Universităţii Politehnica din Bucureşti. Evenimentul a avut loc în prezența Președintelui României, Klaus Iohannis, a Ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu și a rectorului Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu.

Inițiativa UPB de a construi cea de a doua casă a francofoniei din lume este o continuare firească a relațiilor bilaterale strânse dintre România și Franța. Studenților li se oferă astfel o șansă în plus ca, dincolo de experiența multiculturală, să studieze și să socializeze într-un hub cultural. Nu trebuie să uităm că educația și cultura rămân piloni de bază ai unei societăți sănătoase”, a declarat Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

România aniversează anul acesta 30 de ani de prezență în Organizația Internațională a Francofoniei.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button