Știrile zilei

MISTER | Cine este bărbatul dispărut în apele lacului Siriu?

Au trecut mai bine de douăsprezece ore de la apelul la 112 care anunța o tragedie produsă pe luciul lacului de acumulare Siriu. Pompierii continuă căutările unui bărbat despre care se crede că ar fi căzut dintr-o barcă, eforturilor acestora alăturându-li-se scafandrii din județele Brașov și Vrancea.

În jurul dispariției bărbatului se conturează mai degrabă un scenariu rocambolesc. Nimeni nu știe cine este bărbatul dispărut. O singură persoană de pe mal – cea care a și sunat la 112 – a povestit că a văzut o barcă cu motor, rotindu-se în cerc pe mijlocul lacului.

După apelul la 112, forțele au presupus că în barcă se afla o persoană, dar în acest moment nu există niciun indiciu despre identitatea presupusului dispărut.

Tușa de mister a cazului este îngroșată de faptul că nimeni nu s-ar fi adresat până acum poliției pentru a semnala dispariție vreunei persoane. De asemenea, nimeni din zonă nu știe cui i-ar putea aparține barca cu motor găsită goală, învârtindu-se în cerc, pe mijlocul lacului.

În ciuda acestor lucruri, pompierii au căutat până târziu în noapte trupul bărbatului, sperând că acesta a purtat vestă de salvare. Concluziile acestora nu lasă însă loc speranței: dacă în barcă s-ar aflat cineva, atunci persoana respectivă a murit înecată.

Astăzi, Inspectoratele pentru Situații de Urgență ale județelor Brașov și Vrancea au hotărât să trimită la Siriu echipe de scafandri, care vor începe operațiunile de căutare la mare adâncime.

Lacul Siriu este un lac de acumulare de pe râul Buzău, construit în perioada 1982-1994. Are o lungime de 11.5 kilometri, suprafața fiind de 4.2 kilometri.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: