Știrile zilei

Moarte suspectă, la Maternitatea Buzău

UPDATE: În urmă cu puțin timp, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Buzău au transmis următorul punct de vedere:

„In data de 18 octombrie se prezinta la Maternitatea Buzau o tanara, in varsta de 34 de ani, gravida in 38 de saptamani, pentru pierdere de lichid amniotic fara contractii. Medicul de garda preia pacienta, o examineaza si ii efectueaza mai multe investigatii. Se decide declansarea travaliului, i se administreaza inca de la internare gravidei o fiola de calciu si ulei de ricin, travaliul progresand corespunzator. La un moment dat, gravida se deplaseaza catre grupul sanitar, moment in care lesina si intra in stop cardio respirator. S-au inceput manevrele de resuscutare la fata locului, ulterior pacienta fiind transportata in sala de operatii. S-a efectuat ecografie, unde s-a constatat decesul intra uterin al fatului. S-au continuat manevrele de resuscitare pentru gravida, timp de 2 ore, insa fara succes.
S-a efectuat necropsia gravidei. S-au recoltat probe biologice care au fost trimise la Institutul Mina Minovici din Capitala. Un diagnostic de certitudine putem avea dupa primirea rezultatelor. Suspiciunea medicilor este embolie amniotica, rezultatul final fiind dat de rezultatul de la Bucuresti.”


Anchetă la Maternitatea Buzău, acolo unde tânără de 34 de ani și-a găsit sfârșitul după ce i s-ar fi făcut rău în urma unei injecții. Femeia originară din Râmnicu Sărat urma să aducă pe lume al patrulea copil.

Conform informațiilor prezentate de RâmnicPress.ro, Mihaelei i s-a făcut rău după administrarea unei injecții pentru dilatare. Apropiații familiei spun că angajații de acolo nu s-au ocupat temeinic de cazul fetei iar cadrele medicale de acolo nu ar fi dorit să îi facă nici autopsie, în condițiile în care, spun aceștia, ar fi putut salva măcar pruncul nenăscut.Femeia mai avea acasă 3 copilași, care vor rămâne acum în grija tatălui.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button