CORONAVIRUS

Motivul pentru care militarul buzoian și-ar fi pus capăt zilelor

Un bărbat de 40 de ani, cadru militar la unitatea de transmisiuni din Buzău, s-a spânzurat sâmbătă după-amiază în subsolul blocului în care locuia cu chirie. Subofițerul se plângea de probleme la serviciu și avertizase în repetate rânduri că nu mai poate suporta presiunea și că se va sinucide. Dincolo de drama unei familii, în jurul morții militarului se nasc diverse ipoteze.

Prima dintre acestea ia în calcul o suprasolicitare venită din zona profesională. Socrul decedatului – militar și el – a mărturisit că, în ultima perioadă, acesta se plângea din ce în ce mai des de presiunile de la serviciu. Chiar și așa, bărbatul dezaprobă gestul ginerelui său:

„S-a plâns că-l umilește comandantul. Zicea tot timpul: „De ce mă trimite numai pe mine în misiune?”. Eu i-am spus că nu trebuie să se dea bătut. Șeful zice, tu mergi mai departe. Nu se face așa ceva, doar din atât. Cred că a fost laș aici. Au trecut și peste mine zece comandanți, dar mi-am văzut de treabă. Dar e  posibil să fie și altceva. Mai erau și certuri în familie. Ziceți-mi mie o familie în care nu sunt certuri. I-am și spus, dacă nu se mai poate în familie, tu într-o parte, ea într-o parte, dar a zis că nu vrea, că el ține la fată.”, a povestit socrul bărbatului.

Problemele familiale ar fi putut constitui și ele un puternic mobil interior pentru militarul care a ales să își încheie socotelile cu viața. Asociate cu presiunea de la serviciu, acestea ar fi putut conduce la o depresie severă, căreia bărbatul i-a căzut pradă.

Sâmbătă după-amiază, Teodor P. se afla în locuința sa din blocul 4B situat pe Spiru Haret, vizavi de Liceul Pedagogic. La un moment dat, el și-a anunțat socrul că va coborî până în subsol pentru a duce câteva borcane. După un timp, văzând că nu se mai întoarce, socrul său mers după el, însă l-a găsit spânzurat de o conductă din boxă.

Apropiații sunt șocați de gestul militarului, pe care îl știau drept o fire sociabilă. El era căsătorit și avea o fetiță de cinci ani.

Procurorii au deschis o anchetă pentru a pune cap la cap toate detaliile tragediei care a zguduit lumea militară. Trupul bărbatului a fost transportat la morga SML în vederea efectuării necropsiei.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button