Administrație

Munca la negru, aspru pedepsită de inspectorii ITM Buzău

În cadrul Colegiului Prefectural de ieri, directorul ITM, Cecilia Manolescu, a prezentat raportul privind societățile amendate în 2013 pentru munca la negru a angajaților.itm

E a apreciat că munca la negru nu este altceva decât ”furt cu consimțământul angajatorului și al angajatului”, și, de aceea, societățile care nu au încheiat contracte individuale de muncă pentru angajați, au fost amendate.

Astfel, în 2013, ITM  a verificat 1819 societăți comerciale, aplicând aproape 1000 de amenzi în cuantum de 1.681.000 de lei pentru munca nedeclarată.

Nu mai puțin de 719 societăți au fost sancționate pentru diferite nereguli, iar în  397 de cazuri, angajatorii s-au ales cu dosare penale pentru munca nedeclarată.

În încheiere, directorul Cecilia Manolescu a mai precizat că, atât angajatorii, cât și angajații care utilizează munca fără forme legale se supun unor riscuri majore. Aceasta a mai anunțat că, în următoarea perioadă, ITM va intensifica controalele la unitățile de panificație și depozitare a cerealelor.

 

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close