ARTICOLUL ZILEIȘtirile zilei

Municipiul Buzău se va înfrăți cu municipiul Strășeni și cu raionul Ialoveni din Republica Moldova

Municipiul Buzău se va înfrăți cu două unități administrativ-teritoriale din Republica Moldova: municipiul Strășeni și raionul Ialoveni. Festivitatea va avea loc joi, 26 mai 2022, la ora 12.30, în holul de la etajul Palatului Comunal. Tot atunci va fi anunțată și înființarea Teatrului Municipal „V. Maximilian”. 

Potrivit radioschisinau.md, anunțul privind înfrățirea a fost făcut încă de săptămâna trecută de către primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, care a participat la lucrările unei sesiuni de comunicări dedicate lui Alexandru Marghiloman.

Conform anunțului Primăriei Buzău, ceremonia oficială de înfrățire va avea loc pe 26 mai, la Buzău, în prezența unor oficiali de pe ambele maluri ale Prutului; primarul Buzăului, Constantin Toma, primarul municipiului Strășeni, Valentina Casian, și președintele raionului Ialoveni, Mihail Silistraru.

Este un moment special pentru noi ca și buzoieni și ca români. Pe 26 mai va fi un eveniment – ”Basarabia la Buzău” respectiv, înfrățirea cu Municipiul Strășeni și cu raionul Ialoveni.”, a declarat primarul Constantin Toma pentru sursa citată.

Municipiul Strășeni mai este înfrățit și cu alte localități din România, printre care Municipiul Sebeș, comuna Cumpăna din Constanța, orașul Slănic Moldova și orașul Onești, localități cu care administrația are inițiate o serie de proiecte în domeniul educației și al culturii.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: