Știrile zilei

„Ne-au furat patentul!” De unde sunt imaginile!

O serie de imagini apărute în mediul online brăilean provoacă discuții aprinse pe Facebook! Mai exact, este vorba despre o expoziţie cu peste 30 de imagini ale clădirilor monument istoric din Brăila, care seamănă izbitor cu recent reabilitata Cale a Eroilor din Buzău.

„Ne-au furat patentul!”, s-a grăbit să afirme un internaut după ce a văzut copia brăileană realizată pe gardul unui cimitir.

Lucrarea a fost realizată la iniţiativa Primăriei, proiectul urmând să fie extins la nivelul tuturor cimitirelor din oraş, a declarat edilul Marian Dragomir.

Organizat ca o expoziţie permanentă în aer liber, proiectul a vizat zugrăvirea pe gardul Cimitirului „Radu Negru” a unor imagini cu cele mai reprezentative clădiri din municipiu, în alb şi negru, „pentru a pune o patină a timpului pe ceea ce înseamnă istoria Brăilei”, a scris, miercuri, Marian Dragomir pe pagina sa de Facebook.

Expoziția fotografică în aer liber „Brăila Monumentală” a fost realizată de Zarr Advertising, aceeași firmă care a dat viață și Căii Eroilor.

„Am realizat o lucrare impresionantă, alcătuită din 57 de imagini ale celor mai reprezentative clădiri din Brăila, imagini alese cu grijă cu ajutorul Primăriei municipiului Brăila, Muzeului Brăilei „Carol I” și Bibliotecii Naționale „Panait Istrati”.

Brăilenii au de astăzi nu doar o nouă locație de promenadă, dar și un spațiu unde istoria se învață din mers!”, au scris reperzentanții Zarr Advertising pe Facebook.

Brăilenii nu au fost la fel de încântați, mulți criticând tentativa de reproducere a Căii Eroilor din Buzău.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button